Δημήτρης Κούβελας: «Προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους, με κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα»

«Συζητούμε ακόμη μία εξαιρετικά κρίσιμη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ένα νομοσχέδιο «κοινής λογικής», με το οποίο απαντάμε σε δύο κομβικά ερωτήματα. «Τι είδους ασφαλιστικό σύστημα θέλουμε;» και «Σε ποιους πρέπει να απευθύνεται μία ασφαλιστική μεταρρύθμιση;». Θέλουμε ένα κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, που απευθύνεται σε όλους, που προστατεύει τους πιο ευάλωτους και κυρίως τους νέους μας». Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ομιλία του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Κούβελας.

Σύμφωνα με τον κ. Κούβελα, παρόλο που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες προκλήσεις, ήδη στο πεδίο του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, εφαρμόζει σημαντικές πολιτικές στήριξης των πιο ευάλωτων πολιτών. 

«Έχουμε τις πρώτες αυξήσεις στις συντάξεις, μετά από 12 χρόνια. Απλοποιούμε και επιταχύνουμε τις διαδικασίες στον ΕΦΚΑ, προς όφελος κάθε πολίτη. Στηρίζουμε οικονομικά τις επόμενες μέρες, περίπου 2,3 εκ. ευάλωτους συμπολίτες μας. Προχωρούμε στην οριστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, για κάθε ελεύθερο επαγγελματία και εργαζόμενο, ενώ εφαρμόζουμε ένα ενιαίο ασφαλιστικό πλαίσιο για όλα τα άτομα με αναπηρία, με άρση της διάκρισης σε «παλαιούς» και «νέους» ασφαλισμένους. Καταργούμε κάθε διάκριση εις βάρος των οροθετικών συμπολιτών μας στους χώρους εργασίας. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια πάνω απ’ όλους και όλα. Τελεία και παύλα…!» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως υποστήριξε ο Βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης, η θέσπιση του προγράμματος της πρώιμης παρέμβασης για παιδιά έως 6 ετών, που έχουν διαγνωστεί με αναπηρίες ή αναπτυξιακές δυσκολίες, η μείωση του χρόνου παραγραφής μη βεβαιωμένων οφειλών στον ΕΦΚΑ σε 10 χρόνια, από 20 και ο διπλασιασμός των δόσεων για πάγια ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών σε 24 δόσεις από 12, είναι ορισμένες από τις εξαιρετικά κρίσιμες πρωτοβουλίες που εισάγονται με το σχέδιο νόμου. 

Απευθυνόμενος στους παρόντες υπουργούς, τους μετέφερε τον προβληματισμό του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, των συναδέλφων δικηγόρων αλλά και όλων των ελεύθερων επαγγελματιών, σχετικά με τις 24 δόσεις. Για να καταλήξει «Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να εξετάσουμε την αύξηση του αριθμού των δόσεων για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών. Κάθε επιπλέον τονωτική ένεση στο διαθέσιμο εισόδημα του επαγγελματία, θα ήταν σωτήρια».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποίησε τα λόγια ενός νεότερου κοινωνικού φιλόσοφου, προκαλώντας αίσθηση: «Αν θέλεις να φτιάξεις ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, άνοιξε την πόρτα του δωματίου την ώρα που κοιμούνται τα παιδιά σου. Κοίταξέ τα, σκέψου το μέλλον τους, και τότε πάρε ένα μολύβι κι άρχισε να γράφεις. Μόνο έτσι θα θωρακίσεις την αρχή της  αλληλεγγύης των γενεών».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο«Δοκίμασε κάτι που δεν έχεις ξανακάνει…»
Επόμενο άρθρο«Παίζετε με τη φωτιά» – «Καμπανάκι» από ΔΟΑΕ μετά τα νέα πλήγματα κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ