Γ. Καραγιάννης: 5.500 χιλιάδες Θεσσαλονικείς είδαν την ουσιαστική πρόοδο του μετρό Θεσσαλονίκης

“Χθες 5500 συμπολίτες μας, 5500 χιλιάδες Θεσσαλονικείς είδαν την ουσιαστική πρόοδο του μετρό Θεσσαλονίκης. Η δουλειά συνεχίζεται” δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης μετά από σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Μετρό Θεσσαλονίκης με την παρουσία του προέδρου της Αττικό Μετρό κ. Ταχιάου, και του διευθύνοντος συμβούλου κ. Κουρέτα.

“Είμαι στα γραφεία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για να δούμε πως προχωρά αυτό το γιγάντιο project στη Θεσσαλονίκη. Μας ενδιαφέρει η Θεσσαλονίκη να έχει το πιο σύγχρονο μετρό σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει. Τρέχουμε καθημερινά ώστα να καταφέρουμε να κερδίσουμε το χρόνο που μας έκλεψαν οι προσφυγές και οι αντιδικίες από την πόλη μας. Θα τα καταφέρουμε” πρόσθεσε ο κ. Καραγιάννης.

Για τον σταθμό της Βενιζέλου και τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου ο Υφυπουργός δήλωσε: “Στη Βενιζέλου είμαστε ήδη δύο μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα μας και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο. Τα χρονοδιαγράμματα μας παραμένουν σταθερά, τέλος του 2023 η Θεσσαλονίκη θα έχει το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης. Θα μπαίνετε από τη Νέα Ελβετία και θα βγαίνετε στο σιδηροδρομικό σταθμό. Η διαδρομή είναι γνωστή και έξι μήνες μετά θα έχει ολοκληρωθεί και η επέκταση προς Καλαμαριά.”

Για το σχέδιο της κυβέρνησης για την πόλη της Θεσσαλονίκης ο κ. Καραγιάννης τόνισε: “Σημασία έχει για την πόλη ότι ολοκληρώνεται ένα έργο που την ταλαιπώρησε πάρα πολύ. Στην Θεσσαλονίκη όπως ξέρετε πολύ καλά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προχωράμε στη σύμβαση για το fly over και όλα τα έργα που δρομολογήσαμε αυτή τη στιγμή κάποια έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται, κάποια ήδη έχουν ολοκληρωθεί, και έχουμε έναν προγραμματισμό για τα έργα που θα αλλάξουν την Θεσσαλονίκη τα επόμενα χρόνια.

Η Θεσσαλονίκη θα είναι μια διαφορετική πόλη, με την ολοκλήρωση του μετρό της Θεσσαλονίκης, με την ολοκλήρωση του fly over καθώς και όλων των παρεμβάσεων που κάνουμε για τη Θεσσαλονίκη, να είστε σίγουροι πως θα αλλάξουν όλες οι κυκλοφοριακές συνήθειες της πόλη μας. Η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει τον ρόλο που της αξίζει.”


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤι θέλουν τελικά FIBA και Euroleague;
Επόμενο άρθροΣτ. Καλαφάτης: «Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ