Η ενεργειακή πολιτική πρέπει να ωφελεί τους καταναλωτές και όχι τις εταιρείες ενέργειας

«Αποτέλεσμα της πολιτικής Μητσοτάκη είναι να έχουν γονατίσει όλοι καταναλωτές. Για το λόγο αυτό απαιτείται αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική και επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, ώστε να λειτουργεί προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι προς όφελος λίγων ημετέρων κολλητών του Μαξίμου», σημειώνει ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Αποτύπωμα Λαγκαδά-Ωραιοκάστρου».

Κάνει έναν απολογισμό της κυβερνητικής πολιτικής στην ενέργεια και στη ΔΕΗ τα τελευταία 3,5 χρόνια, ο οποίος, όπως τονίζει, αναδεικνύει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τις αυξήσεις στη ΔΕΗ τον Σεπτέμβριο του 2019, την αισχροκέρδεια των παρόχων την περίοδο της πανδημίας, την προκλητική αύξηση των μισθών  των γαλάζιων παιδιών στη ΔΕΗ αλλά και των διευθυντικών θέσεων για τα τοποθετηθούν γαλάζια ρουσφέτια, καθώς και την εφαρμογή της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής από τη ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2021.

Ο Σ.Φάμελλος υπογραμμίζει τέλος πως η κυβέρνηση, τον Νοέμβριο του 2021, παρέδωσε την πλειοψηφία της ΔΕΗ σε ιδιώτες, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με αποτέλεσμα η πρώην Δημόσια ΔΕΗ που λειτουργούσε προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας να μετατραπεί σε μία κερδοσκοπική εταιρεία, με τη ΔΕΗ να αναδεικνύεται πλέον «πρωταθλήτρια» υπερκερδών.

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση σε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση: “EPICUR: το παρόν και το μέλλον”
Επόμενο άρθροΔημήτρης Κούβελας: «Προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους, με κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ