Κολοκασίδης και Καραβίδας: Ο Κυπριακός Ελληνισμός έχει επιλογές  

Με χρήσιμα συμπεράσματα ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Το δόγμα του ενιαίου εθνικού ψυχισμού και η παγίδα της ΔΔΟ» που πραγματοποίησε το Εκλογικό Επιτελείο του υπ. Προέδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Κολοκασίδη στη Λεμεσό. Το θέμα της εκδήλωσης παρουσίασαν ο επισμηναγός ε.α. και υποψήφιος διδάκτωρ Γεωπολιτικής Στέφανος Καραβίδας και ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Κολοκασίδης, ενώ ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους παρευρισκόμενους.

 

Ο κ. Καραβίδας ανέλυσε τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα όπως διαμορφώνονται μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τη στρατηγική της Τουρκίας στο νέο κόσμο και τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν Κύπρος και Ελλάδα εάν αξιοποιήσουν τα ισχυρά γεωπολιτικά τους πλεονεκτήματα και όχι μόνο. Ο επισμηναγός ε.α. ανέλυσε τις αμυντικές δυνατότητες που έχουν Ελλάδα και Κύπρος φτάνει να αποφασίσουν να τις χρησιμοποιήσουν για να αντιταχθούμε  στην επιθετική στρατηγική της Τουρκίας. Επικρότησε τις θέσεις Κολοκασίδη, που υποστηρίζουν ένα ρεαλιστικό δόγμα ανάσχεσης και απελευθέρωσης στο κυπριακό. Περαιτέρω, ο κ. Καραβίδας τόνισε ότι η Τουρκία απειλεί για το χειρότερο, τα δύο κράτη, με σκοπό να καταλήξει «σε αυτό που πραγματικά θέλουν: τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Για να δεσμεύσει το σύνολο της Κύπρου, κυρίως τον φυσικό πλούτο που υπάρχει στην κυπριακή ΑΟΖ».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης ανέλυσε τα διχοτομικά στοιχεία της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και τον ξεκάθαρο κίνδυνο μέσα από μια τέτοια λύση, να υπάρξει επικυριαρχία της Τουρκίας σε όλη την Κύπρο. Επί παραδειγμάτι, σημείωσε ότι βάσει των συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί, «μέσα από τη αρχή της διζωνικότητας έχουν αποδεχθεί ότι το περιουσιακό θα καταλήξει σε κοινοτική πλειοψηφία ιδιοκτησίας και στις δύο πλευρές. Μέσα από τα 6 σημεία Γκουτέρες οι πρόσφυγες, που είχαν την πλειοψηφία της γη στα κατεχόμενα, θα καταλήξουν να χάσουν τις περιουσίες τους διότι θα πρέπει να διατηρηθεί η αρχή της διζωνικότητας», η οποία θα ισχύει στο διηνεκές. Περαιτέρω, τόνισε, με τέτοια λύση η Κύπρος θα περιέλθει υπό πλήρη τουρκική κηδεμονία και θα καταστεί ο δούρειος ίππος της Τουρκίας στην Κύπρο.

Επίσης, ο κ. Κολοκασίδης επισήμανε ότι ο Ελληνισμός και ειδικότερα, ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Για χρόνια οι Έλληνες δέχονται ένα ηττοπαθή καταιγισμό. Ο οποίος έχει εδραιώσει μια φοβία έναντι των Τούρκων και μια πλήρη απώλεια αυτοπεποίθησης. Ενώ υπάρχουν τόσες ρεαλιστικές και άμεσες επιλογές για τη βελτίωση της θέσης μας. Ο Κυπριακός Ελληνισμός έχει επιλογές και η διζωνική δεν αποτελεί μια εξ αυτών. Πρέπει, τόνισε ο κ. Κολοκασίδης, να εφαρμόσουμε ένα «δόγμα απελευθέρωσης, το οποίο θα στηρίζεται σε μια πανελλήνια συστράτευση και συνεργασία σε όλους τους τομείς, είτε πρόκειται για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, είτε πρόκειται για θέματα Καινοτομίας και Τεχνολογίας». Μαζί έχουμε πολλές δυνατότητες και επιλογές και στο χέρι μας είναι να τις αξιοποιήσουμε, ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος.

Προηγούμενο άρθροΑπαραίτητος ο δημόσιος έλεγχος στην ενέργεια
Επόμενο άρθροΗμέρες Καριέρας Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στις 2 & 3 Δεκεμβρίου 2022 στο Πολεμικό Μουσείο Αθήνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ