Συγχαρητήρια στα λόγια αλλά απλήρωτες οι υπερωρίες των δασικών υπαλλήλων από την κυβέρνηση

Τη μη καταβολή υπερωριών και αποζημιώσεων εκτός έδρας στους δασικούς υπαλλήλους από το πρόγραμμα δασοπροστασίας του έτους 2022 και λοιπών δαπανών των περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών αναδεικνύουν σαράντα τέσσερις (44) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσαν, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Φάμελλου.

Επισημαίνουν ότι επιδείχθηκε ολιγωρία στις απαιτούμενες διοικητικές πράξεις, με αποτέλεσμα, από την 1η Ιουνίου 2022 που πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των δασικών υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ, καμία εκκαθάριση – πληρωμή να μην έχει πραγματοποιηθεί, τόσο στο πρόγραμμα δασοπροστασίας του τρέχοντος, όσο και σε λοιπές δαπάνες, όπως ενημερώνουν  και δασικοί συνδικαλιστικοί φορείς και παρατάξεις.

Την υποκρισία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), που ενώ σπεύδει στα λόγια να απονείμει συγχαρητήρια στους δασικούς υπαλλήλους την ίδια στιγμή τούς στερεί την καταβολή των δεδουλευμένων τους από υπερωρίες και εκτός έδρας στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, στηλιτεύουν οι βουλευτές.

Εκφράζουν ακόμη την ανησυχία τους και για τη μη έγκαιρη πληρωμή των μελών των Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας (ΔΑΣΕ) για τις υλοτομικές εργασίες που έχουν διενεργήσει, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δαπανών. Υπογραμμίζουν ότι ενώ ο αρμόδιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος διακήρυττε «ξύλα για όλους», δεν  διασφάλισε την έγκαιρη πληρωμή των μελών των ΔΑΣΕ που, σε δύσκολες συνθήκες, εργάζονται μέσα στο δάσος και στηρίζονται στο εισόδημα αυτό για τον βιοπορισμό τους.

Οι βουλευτές ζητούν τέλος απαντήσεις για τις ενέργειες και παραλείψεις της διοίκησης στην ενταλματοποίηση και πληρωμή δαπανών προγράμματος δασοπροστασίας έτους 2022 και λοιπών δαπανών των περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών και την κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εξαγωγέας ενεργειακής ασφάλειας
Επόμενο άρθροΝ. Ανδρουλάκης: Ο λαός αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που λαμβάνει από το εγχώριο πολιτικό σύστημα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ