Μουντιάλ 2002- Στο… δρόμο για το 100ο γκολ, κυρίαρχο το 0-0, μόλις 14 στα 40 ματς με 3 ή περισσότερα γκολ

Το 100ο γκολ στο Μουντιάλ του Κατάρ θα μπορούσε να σημειωθεί σήμερα (1/12), προτελευταία ημέρα της ολοκλήρωσης της φάσης των ομίλων. Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 97 γκολ, κατά μέσο όρο 2,42 ανά παιχνίδι. Η στατιστική ανάλυση της κορυφαίας διοργάνωσης δείχνει ότι το Μουντιάλ του Κατάρ υπολείπεται -έως τώρα- σε σχέση με δύο από τα τρία τελευταία προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα. Υπήρχαν 2,67 γκολ ανά παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, το 2014, και 2,62 στη Ρωσία, το 2018. Ο μερικός μέσος όρος του Κατάρ ξεπερνά αυτή τη στιγμή το Κύπελλο Νότιας Αφρικής, το 2010, το οποίο τελείωσε με 2,27 γκολ ανά αγώνα.

Να σημειωθεί ότι σήμερα αγωνίζεται η Ισπανία, η δεύτερη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, έχοντας  πετύχει ήδη 8 γκολ (πίσω μόνο από τα 9 της Αγγλίας) η οποία αντιμετωπίζει την Ιαπωνία στον 5ο όμιλο. Οι Ισπανοί έχουν επίσης την πιο ευρεία νίκη της διοργάνωσης μέχρι στιγμής, το 7-0 επί της Κόστα Ρίκα, ενώ τα περισσότερα γκολ μπήκα στο παιχνίδι της Αγγλία με το Ιράν (6-2).

Πάντως, η τάση της διοργάνωσης είναι προς τα… πενιχρά σκορ. Μέχρι στιγμής το πιο συχνό σκορ είναι το 0-0, το οποίο έχει ήδη επαναληφθεί σε 5 ματς. Σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας «O globo», μόνο 14 από τα 40 παιχνίδια (35%) είχαν τρία ή περισσότερα γκολ.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Στρατηγικής συνεργασίας οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ
Επόμενο άρθροΟ Σέσνι των ρεκόρ και το… ψάρεμα του Μέσι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ