«Άσκηση Κολοσσός»: Εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με αληθινά πυρά

Οι αμυντικές επιχειρήσεις στο νησιωτικό χώρο και συγκεκριμένα στο νότιο ισχυρό φρούριο του Αιγαίου στη Ρόδο είναι ο σκοπός της άσκησης «Κολοσσός» που επανήλθε πριν δυο χρόνια μετά από απουσία αρκετών ετών. Πρόκειται για άσκηση με με αληθινά πυρά.

Όλα τα συστήματα που διαθέτει το νησί τέθηκαν σε συναγερμό και μετέχουν στην άσκηση ώστε το προσωπικό να έχει τριβή με τις θέσεις διασποράς και τις αποτρεπτικές ενέργειες οποιασδήποτε απειλής.

Πυροβολικό, άρματα μάχης, μηχανοκίνητο πεζικό, Αεροπορία στρατού, μηχανικό, πολεμική Αεροπορία, τμήματα Ειδικών επιχειρήσεων μετέχουν στην άσκηση κολοσσός 22.

Την ώρα που το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας επαναλαμβάνει τα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, τόσο εδώ στη Ρόδο, στο νότιο Αιγαίο όσο και στο Βόριο, ο Στρατός Ξηράς δείχνει πως τα νησιά αποτελούν φρούρια απέναντι σε μια ενεργή απειλή.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΧίλιες Φωνές στο Ελληνικόν
Επόμενο άρθροΓ. Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να γνωρίζει την παροιμία «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ