Ο Θ.Καράογλου στο Λαγκαδά συνομιλεί με τους πολίτες για την εξωτερική πολιτική και την εθνική αξιοπρέπεια την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022

karaoglou

Την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 ο κ. Θεόδωρος Καράογλου υποδέχεται στο Λαγκαδά τον Βουλευτή Σερρών της Νέας Δημοκρατίας και διακεκριμένο διεθνολόγο κ. Τάσο Χατζηβασιλείου, για να συζητήσουν με την τοπική κοινωνία θέματα που αφορούν την «εξωτερική πολιτική και την εθνική αξιοπρέπεια» της χώρας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Συνομιλώντας με την κοινωνία» που υλοποιεί ο κ. Καράογλου στους οκτώ Δήμους της περιφέρειας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Λουτρών του Λαγκαδά.

Μαζί με τον κ. Χατζηβασιλείου έχουν προσκληθεί και θα τοποθετηθούν ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων και αναπληρωτής Καθηγητής του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Φίλης και ο Αντιστράτηγος ε.α. Ηλίας Λεοντάρης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Βαγγέλης Μωυσής.

Στο επίκεντρο του διαλόγου θα βρεθούν οι βασικοί άξονες της πολυεπίπεδης εξωτερικής πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση με απόλυτο σεβασμό στις αρχές και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και πως η σωστή άσκηση της εξωτερικής πολιτικής «σφυρηλατεί» την εθνική αξιοπρέπεια.

Με αφορμή την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο κ. Καράογλου σημειώνει σε δήλωσή του πως «ο ελληνικός λαός διακατέχεται από ένα βαθύ αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας διότι γνωρίζει πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ασκεί εξωτερική πολιτική αναγνωρίζοντας ότι είναι κατ’ εξοχήν η προβολή της εσωτερικής ισχύος μιας χώρας στο άμεσο περιβάλλον της.

Πάψαμε να αναλωνόμαστε στο περιστασιακό και επικεντρώνουμε την προσοχή μας στις εθνικές μας προτεραιότητες.

Χάρη στις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει τα τελευταία 3,5 χρόνια η Ελλάδα έχει καταστεί πολιτική περιφερειακή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο, στρατηγικός πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή και αξιόπιστος σύμμαχος του δυτικού κόσμου. Προχωρούμε υλοποιώντας πολιτικές με ουσιαστικό περιεχόμενο και μακρόπνοη προοπτική, παρέχοντας παράλληλα στους συμπατριώτες μας αίσθημα σιγουριάς».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠεριπετειώδης αστυνομική καταδίωξη με σοβαρό τραυματισμό ανήλικου
Επόμενο άρθροΑιματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Σφαίρα στο κεφάλι δέχτηκε ο ανήλικος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ