Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μπροστά από τα Δικαστήρια

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη έξω από τα Δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη, όπου νωρίτερα σήμερα έφτασε ο 34χρονος αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε 16χρονο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Ρομά, συγγενείς και αλληλέγγυοι στον 16χρονο που δέχθηκε πυροβολισμό βρίσκονται στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο καθώς υπήρξε πετροπόλεμος, με τα ΜΑΤ να απωθούν τους συγκεντρωμένους πιο ψηλά προς την Εγνατία.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, oι Ρομά πέταξαν αντικείμενα και ξύλα προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Οι διαμαρτυρόμενοι πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων επί της οδού 26ης Οκτωβρίου η οποία παραμένει κλειστή. Στη συγκέντρωση των Ρομά συμμετέχουν και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού

Νωρίτερα σήμερα κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του 34χρονου αστυνομικού που φέρεται να πυροβόλησε στο κεφάλι 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Ο 34χρονος αστυνομικός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομη πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Ο αστυνομικός, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και εναντίον του οποίου έχει διαταχθεί ΕΔΕ, παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Την ίδια ώρα ο 16χρονος Ρομά, που είναι και πατέρας ενός μωρού 1,5 ετών, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, με τους θεράποντες ιατρούς να κρίνουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο«Χορεύοντας» στα προημιτελικά η Βραζιλία
Επόμενο άρθρο«Ξεριζωμοί» στο Τελλόγλειο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ