Επεισόδια κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σε διαφορετικά σημεία της Θεσσαλονίκης, από ομάδες Ρομά, ως αντίδραση στον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομ Κώστα Φραγκούλη από ένστολο της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το βράδυ της Τρίτης μετά τις 22:00, ομάδα ατόμων Ρομά έριξε μολότοφ προς το κτήριο όπου στεγάζεται η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο στη θέα των αστυνομικών, και έστησαν οδοφράγματα με κάδους στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, όπου και παρέμειναν συγκεντρωμένοι.

Γύρω στα μεσάνυχτα σε άλλο σημείο της πόλης, στην οδοό Λαγκαδά, ομάδα περίπου τριάντα ατόμων της φυλής Ρομά διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της οδού Λαγκαδά, περίπου 200 μέτρα μετά την αερογέφυρα της Σταυρούπολης. Πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων και τους τοποθέτησαν ως οδοφράγματα στη μέση του δρόμου.

Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για περισσότερες από δύο ώρες. Στο σημείο έσπευσε διμοιρία των ΜΑΤ. Κάποιοι από τους διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον της διμοιρίας, πετώντας πέτρες και γυάλινα μπουκάλια, και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων. Εν τέλει οι αστυνομικοί κατάφεραν να απωθήσουν τους διαδηλωτές, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση φλεγόμενων κάδων.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚαραγιάννης: Έργα 3,5 δισ. ευρώ στην Κρήτη από το υπ. Υποδομών και Μεταφορών
Επόμενο άρθροΑφιερωμένη στον Νούρι η πρόκριση στα προημιτελικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ