Δημήτρης Μάντζος: «Εξάγουμε τεχνογνωσία παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τις ευλογίες του Κράτους»

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Στον απόηχο της χθεσινής σύγκρουσης στη Βουλή, ο κ. Μάντζος έκανε λόγο για ήττα της αλήθειας και του πολιτικού πολιτισμού. «Είδαμε ξανά μία τοξική αντιπαραγωγική αντιπαράθεση, μία από τα ίδια. Δεν γίνεται να πάμε με αυτό το κλίμα στις εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επέστησε την προσοχή στην ουσία της χθεσινής συζήτησης, παρουσιάζοντας μία σειρά από συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία δεν απαντήθηκαν στη Βουλή.

«Γιατί έρχεται το σχέδιο νόμου και συγκαλύπτει ό,τι συνέβη ως σήμερα με τις παρακολουθήσεις; Γιατί μας λένε να πάμε σε τρία χρόνια να ενημερωθούμε και μάλιστα όχι για το λόγο παρακολούθησης; Γιατί διευρύνουν τον όρο της εθνικής ασφάλειας; Γιατί το κακόβουλο λογισμικό είναι κακούργημα για τους ιδιώτες και πλημμέλημα για το Κράτος;», διερωτήθηκε ο κ. Μάντζος και συνέχισε:«Γιατί η ΕΥΠ έχει ακόμη το δικαίωμα να ορίζει ποιο λογισμικό είναι πραγματικά κακόβουλο για να απαγορευτεί; Γιατί η ΑΔΑΕ έχει αποδυναμωθεί και ούτε καν ρωτήθηκε πριν κατατεθεί το σχέδιο νόμου;».

Ο Δημήτρης Μάντζος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και σε μερικά ακόμη πολύ κρίσιμα ερωτήματα τα οποία επίσης στερούνται απαντήσεων:

«Γιατί έχουν πολλαπλασιαστεί οι παρακολουθήσεις επί των ημερών τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής Κυβέρνησης; Πόσοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν πραγματικά παρακολουθηθεί; Και, τελικά, το Predator πότε ήρθε στη χώρα; Ποιος το χρησιμοποίησε; Πότε θα ανοίξουν τα πελατολόγια των δύο εταιρειών;»

Δεν παρέλειψε, παράλληλα, να αναφερθεί και στις αποκαλύψεις των New York Times ότι «όχι μόνο έχουμε το Predator σε αφθονία, αλλά το εξάγουμε κιόλας. Εξάγουμε τεχνογνωσία παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τις ευλογίες του Κράτους!»

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού, ο κ. Μάντζος τόνισε την ανάγκη να μην υπάρχει αντιπαράθεση, «καθώς στη βία και δη την αστυνομική πρέπει να υπάρξει συναινετική προσέγγιση».

Εκτίμησε, παράλληλα, ότι «δεν μπορούμε να κρύβουμε κάτω από το χαλί το φαινόμενο της αστυνομικής βίας», ενώ υπενθύμισε ότι «ο κ. Πρωθυπουργός, όταν ανέλαβε, δημιούργησε ειδική ομάδα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον καθηγητή Ν. Αλιβιζάτο για την αστυνομική βία. Υπάρχει ένα πόρισμα κάπου καταχωνιασμένο σε κάποιο συρτάρι του υπουργείου».

«Πρέπει να τα δούμε σοβαρά και ψύχραιμα, σε επίπεδο πολιτικού διαλόγου, όλα αυτά τα θέματα για εκπαίδευση και κατάρτιση των αστυνομικών μας. Όχι μόνο όταν γίνονται τέτοια περιστατικά», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠυρά σε 16χρονο Ρομά: Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του αστυνομικού
Επόμενο άρθροΜιχαήλ και Βαβλιάρας στο Ελληνικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ