Παρουσίαση βιβλίου του PASCAL BONIFACE με τίτλο: ΑΤΛΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα του βιβλιοπωλείου Ιανός (Αριστοτέλους 7), η παρουσίαση  του βιβλίου του PASCAL BONIFACE:
ΑΤΛΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, Εισαγωγή-επιστημονική επιμέλεια:  Σωτήρης Ντάλης, Εκδόσεις Πεδίο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Νικόλας Σεβαστάκης, Καθηγητής πολιτικής φιλοσοφίας, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, συγγραφέας, Πέτρος Στάγκος, Ομότιμος καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, Ομότιμος καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ.

Θα προλογίσει ο επιστημονικός επιμελητής της έκδοσης Σωτήρης Ντάλης και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ Στράτος Στυλιανίδης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Βάσω Λυκουρίνου, δημοσιογράφος στο ΤV100.

Tα γεγονότα της διεθνούς σκηνής έχουν ολοένα µεγαλύτερες συνέπειες στην καθηµερινή μας ζωή. Μερικές φορές, όµως, είναι δύσκολο να τα κατανοήσουµε. Μέσα στη «θορυβώδη» και συνεχή ροή των πληροφοριών, δεν είναι πάντα εύκολο να διακρίνουµε τα σηµαντικά από τα επουσιώδη και να διαµορφώσουµε µια σφαιρική άποψη, που θα µας βοηθήσει να γνωρίζουµε τα «κλειδιά» του παγκοσµιοποιηµένου πλανήτη και να αντιλαµβανόµαστε τις προκλήσεις του.

Στο έργο αυτό ο Pascal Boniface σκιαγραφεί µε αδιαµφισβήτητη παιδαγωγική σαφήνεια τον πολύπλοκο, µεταλλασσόµενο κόσµο µας. Συνδυάζοντας το ιστορικό βάθος µε την αποκρυπτογράφηση της επικαιρότητας, φωτίζει τα πολλαπλά κίνητρα λαών, κρατών και πρωταγωνιστών της παγκόσµιας σκηνής.

Η νέα αυτή έκδοση περιλαµβάνει 100 επικαιροποιηµένους, κατανοητούς και καλαίσθητους χάρτες, οι οποίοι δίνουν στους αναγνώστες τη δυνατότητα να συνθέσουν τα σηµαντικά φαινόµενα των διεθνών σχέσεων.

Ο Pascal Boniface είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών & Στρατηγικών Σχέσεων της Γαλλίας (IRIS) και καθηγητής στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών στο πανεπιστήμιο Paris VIII.

Ο Σωτήρης Ντάλης είναι αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, Πρόεδρος Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Να μοιραστούμε τα δικά σου
Επόμενο άρθροΤο Βραβείο Ζαχάρωφ και η ατιμωρησία εγκλημάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ