Βιβλιοπροτάσεις για τις γιορτές!

Μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι προτείνουν στους αναγνώστες του SPEAKNEWS βιβλία για να κάνουν δώρο, ή για να τους συντροφέψουν ως ανάγνωσμα την περίοδο των γιορτών.

 

Εκδόσεις  BELL

 

Είναι ζήτημα χημ… ίου

Βαγγέλης Νάστος

Σκοπός της ζωής του Βαγγέλη Νάστου είναι να πείσει τον κόσμο πως η χημεία δεν είναι «ίου». Ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, μια εύθραυστη ισορροπία ανάμεσα σε τρομερά δηλητήρια αλλά και σε σιωπηλούς, απρόσμενους δολοφόνους. Διηγήματα αυτοτελή μα και με ενιαία πλοκή, ένα εκρηκτικό μείγμα αποτελούμενο από ίσες δόσεις λογοτεχνίας και χημείας, που οδηγούν σε ένα σχεδόν αυταπόδεικτο συμπέρασμα: Η χημεία δεν είναι απλά μέρος της ζωής μας, η χημεία είναι η ίδια η ζωή!

O Ψυχοθεραπευτής

A. Paris

Η B.A. Paris επιστρέφει με μια απολαυστικά σκοτεινή ιστορία, ένα δυνατό και αγωνιώδες ψυχολογικό θρίλερ, σπαρμένο με μυστικά, ψέματα, παράνοια και την αγχωτική κλειστοφοβία μιας αυστηρά κλειστής κοινότητας. Ο Ψυχοθεραπευτής διαδραματίζεται στο φαινομενικά ειδυλλιακό περιβάλλον ενός ακριβού προαστίου. Εκεί, οι προνομιούχοι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με μια μυστηριώδη υπόθεση φόνου. Και τότε όλα καταρρέουν, από τη μια στιγμή στην άλλη.


Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 

Μια γερμανική συλλογή γραμματοσήμων

Ίρις Τζαχίλη

 

Πώς βρέθηκε μια συλλογή γραμματοσήμων που εκδόθηκαν μεταξύ 1938-1941 στα χαρτιά της Δήμητρας Αγγελίδου; Ποιοι τη συνέλεξαν και ποιοι ταξινόμησαν τα γραμματόσημα; Η τύχη της συλλογής αντανακλά τη στιγμή που συναντήθηκαν η Δήμητρα Αγγελίδου, νεαρή φιλόλογος, και ο Χέλμουτ Έγκελχαρτ, αξιωματικός της Βέρμαχτ, στη Θεσσαλονίκη, τον Μάιο του 1941. Ώσπου, το 2019, η κόρη της Δήμητρας Αγγελίδου ξαναβρήκε τη συλλογή και θέλησε να  πλησιάσει τους ανθρώπους της ιστορίας, και να ξετυλίξει το κουβάρι…

Μια νύχτα στο βιβλιοπωλείο

Μαίρη Κόντζογλου

 

«Η ανάγνωση, όπως και η συγγραφή, τελικά είναι αγρύπνια» λέει της Θεολογίας ο βαθυστόχαστος ιδιοκτήτης του Φεγγαριού, βιβλιοπωλείου που διανυκτερεύει για να βρίσκουν εκεί καταφύγιο οι αθεράπευτα βιβλιομανείς, και την προσλαμβάνει. Μια νύχτα που η πόλη δακρύζει από την πυκνή ομίχλη,  το Φεγγάρι δέχεται κάθε είδους επισκέπτες: εραστές της λογοτεχνίας, προδομένες υπάρξεις, οικονομικούς και ερωτικούς μετανάστες, διανοούμενους και τύπους λαϊκούς, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες, ορθολογιστές και ρομαντικούς, ακόμη και ήρωες του Σαίξπηρ.


Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

 

Ο ψαράς κι ο γιος του

Zoυλφί Λιβανελί

 

Η θάλασσα είναι το κυρίαρχο στοιχείο του βιβλίου, η θάλασσα που δίνει και που παίρνει, σκληρή αλλά και γλυκιά σαν τη ζωή, απρόσµενη σαν τα γυρίσµατα της µοίρας. Σε ένα ψαροχώρι στις ανατολικές ακτές του Αιγαίου, που δεν είναι ανέγγιχτο από τα παγκόσµια προβλήµατα της εποχής µας, ένας λιγοµίλητος ψαράς και η γυναίκα του αγωνίζονται να συνεχίσουν τη ζωή τους µετά τον χαµό του επτάχρονου παιδιού τους στη θάλασσα που τόσο αγαπούσε. Βιώνουν τη ζωή και τον θάνατο, τη δυστυχία και την ευτυχία µέσα από απροσδόκητους δρόµους…

Πριν σβήσουν τα φώτα

Μίμης Ανδρουλάκης

Η Αυτοβιογραφία γίνεται ιστορία-πινακοθήκη μιας συναρπαστικής εποχής: πορτρέτα, εικόνες, σκηνές, χρώματα, δράματα κι ευτράπελα. Τα μυστικά των «πάνω» –επιφανών πολιτικής, τέχνης, επιστήμης και πλούτου– τέμνονται με τις ανέκδοτες ιστορίες των «κάτω», των απλών ανθρώπων.

Από μια επαρχιακή Μαγική πόλη σε Αθήνα-Πειραιά της αντίστασης και των παράνομων οργανώσεων. Ο Μίμης Ανδρουλάκης είχε δεσμευτεί να «μιλήσει» μετά 50 χρόνια. Τώρα συμπληρώνει τις λευκές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας, με πρώτες το «Πολυτεχνείο ’73» και την «Ύβριν» Νο 8.


Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ

 

Ιδιοπαθής παραίτηση

Βασιλική Ι. Τάνου

Η Νία και ο Σέργιος προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις αλλά η ζωή αποφασίζει να τους φέρει κοντά. Ερωτεύονται. Η αγάπη τους όμως συγκρούεται με τις υποχρεώσεις τους. Κυριαρχούν οι υποχρεώσεις και ο έρωτας οπισθοχωρεί και κατατάσσεται σε δεύτερη βαθμίδα. Παραδόξως αφήνει πίσω του μια ισχυρή ανάμνηση. Ένα παιδί. Ένα πλασματάκι που θα απαιτήσει από την Νία να δώσει μάχες για να το αποδεχθεί.

Όμορφα μέρη του πολέμου, “τετράδια” από το Θουκυδίδη

Σταυριανός Αγοραστός

Ο Θουκυδίδης ο Ολόρου, Αθηναίος ιστορικός και στρατηγός, “ξυνέγραψε τον πόλεμο Πελοποννησίων και Αθηναίων”, “κτήμα ες αεί¨, δώρο αιώνιο προς όλους τους ανθρώπους της γης. Η ιστορία του Θουκυδίδη παραμένει ένα αιώνιο μάθημα για όλους τους πολίτες, πιο πολύ για τους ηγέτες των χωρών, ένα μάθημα γνώσης του παρελθόντος, για να μπορέσουμε ίσως να δημιουργήσουμε ένα μέλλον ανθρώπινο.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑρχίζει το απόγευμα στη Βουλή η πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού 2023
Επόμενο άρθροΤην Τετάρτη ενώπιον του προδικαστικού τμήματος η Εύα Καϊλή και άλλοι τρεις συλληφθέντες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ