Η κυβέρνηση προκαλεί κρίσεις στην εξωτερική πολιτική 

«Είναι πολύ επικίνδυνο να έχουμε μία τόσο ανεπαρκή κυβέρνηση που η ίδια δημιουργεί ένα ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, το οποίο και εμπλέκει με τις εκλογές. Και είναι απαράδεκτο να εργαλειοποιεί την εξωτερική πολιτική και την άμυνα, αφήνοντας να διαρρέονται προτάσεις υπηρεσιακών υπουργών μετεκλογικής κυβέρνησης, χωρίς όμως η ίδια να τοποθετείται. Αυτό ενώ ακούγονται ταυτόχρονα άστοχες δηλώσεις μελών της κυβέρνησης, για παράδειγμα η δήλωση του κ. Συρίγου υπέρ της διάθεσης F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία. Μία δήλωση που αντιτίθεται και «σπάει» την εθνική γραμμή. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί φαίνεται πως ο κος Μητσοτάκης αφήνει να γίνονται διαρροές, χωρίς να παίρνει ο ίδιος θέση, για εθνικά θέματα και θέματα άμυνας, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο. Ο κος Μητσοτάκης είτε θα πρέπει να το διαψεύσει άμεσα, είτε να μιλήσει ξεκάθαρα στις Ελληνίδες και στους Έλληνες πολίτες, για το εάν αποτελεί δική του πρόταση και επιδίωξη να μη σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις βουλευτικές εκλογές και οι κ.κ Δένδιας και Παναγιωτόπουλος να παραμείνουν κατά τη διάρκεια υπηρεσιακής κυβέρνησης», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στο δημοσιογράφο, Βασίλη Κοντογουλίδη.

Έθεσε στη συνέχεια ένα δεύτερο θέμα ότι, εκτός από τον προσβλητικό για την πατρίδα μας και τα συμφέροντά μας τρόπο, το ζήτημα που με ανοχή του κ. Μητσοτάκη διαρρέεται, δείχνει ότι το μόνο που «υπόσχεται» και προκαταβάλει ο κος Μητσοτάκης είναι πολιτική αστάθεια. «Ένας Πρωθυπουργός αυτό που πρέπει να μεταφέρει στους πολίτες όμως, στην ελληνική κοινωνία είναι ότι, μέσω της πολιτικής της κυβέρνησης της οποίας προΐσταται, ότι θα υπάρχει σταθερότητα και όχι αστάθεια. Ο κος Μητσοτάκης προμηνύει ότι με τη Νέα Δημοκρατία πρώτη δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση στις πρώτες εκλογές. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέμε ακριβώς το αντίθετο. Ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα θα σχηματιστεί κυβέρνηση την επόμενη ημέρα των εκλογών. Μία προοδευτική κυβέρνηση που, επιτέλους, θα λυτρώσει την Ελλάδα από αυτή την καταστροφική Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Ο Σ.Φάμελλος σχολίασε επίσης την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Η κυβέρνηση ξεκίνησε με υποχωρητικότητα και συμβιβασμούς στην εξωτερική πολιτική, ενώ κυβερνητικά στελέχη ανοίγουν και δημιουργούν ζητήματα εκ του μη όντος εις βάρος μας. Ο κος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον κ. Ερντογάν και, ενώ υποσχέθηκε ένα ήσυχο καλοκαίρι, ακολούθησε τελικά αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο. Σε όλα αυτά προστίθενται τα σοβαρά ελλείμματα στην πολιτική στο εσωτερικό. Οι υποκλοπές, η διαφθορά, η αισχροκέρδεια, η ακρίβεια που έχει γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Μία πολύ αρνητική εικόνα. Η κυβέρνηση, μετά από τρεισήμισι χρόνια, καταρρέει σε όλα τα πεδία. Δεν μπορεί όμως να παίζει παιχνίδια με την εξωτερική πολιτική ούτε με την πολιτική ασφάλεια της χώρας».

Ερωτηθείς τέλος εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να συναινέσει στη διαχείριση των σοβαρών εθνικών θεμάτων είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όχι απλά θα συναινέσει αλλά, εγγυάται ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών θα έχουμε κυβέρνηση με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πλήρη θωράκιση των ζητημάτων εθνικής ασφάλειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εγγυάται την ασφάλεια της χώρας. Θα σταθώ ως παράδειγμα σε δύο θέματα μείζονος σημασίας. Το πρώτο όταν είχε βγει το Μπαρμπαρόσα να κάνει έρευνες στα νοτιοανατολικά της χώρας οι ελληνικές φρεγάτες ήταν εκεί. Δεν επιτρέψαμε, όπως το Oruc Reis επί Μητσοτάκη, να «σουλατσάρει» στο Αιγαίο. Δεύτερο παράδειγμα είναι η προώθηση του East Med Act στις ΗΠΑ και η συμφωνία 3+1 στην Ανατολική Μεσόγειο, που έθεσε ζήτημα υπερπτήσεων της Τουρκίας και ελέγχουν των παραβιάσεων κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Η γραμμή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρα υπέρ διπλωματικών κινήσεων στην κατεύθυνση της ασφάλειας και της ειρήνης, χωρίς παραπολιτική και διαρροές».  ​


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕθνικό πένθος στο Νεπάλ μετά τη συντριβή πτήσης της Yeti Airlines
Επόμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Όσοι φωνασκούν πώς θα έρθουν νύχτα, μπορεί να προσγειωθούν απότομα στη σκληρή πραγματικότητα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ