Τιμητικές διακρίσεις από τους παραγωγικούς φορείς του Πειραιά 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023, στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, η κοινή εκδήλωση δέκα παραγωγικών φορέων του Πειραιά, με τον αγιασμό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος, κ.κ. Εμμανουήλ, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς, κ. κ. Σεραφείμ.

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, στην ομιλία του, παρουσίασε τις προσδοκίες για την ανάπτυξη του Πειραιά, όπως αυτές “αποτυπώθηκαν” στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου για το τρέχον έτος και εξέφρασε την ευχή, αλλά και τη βεβαιότητα, ότι ο Πειραιάς θα πρωταγωνιστήσει στην οικονομική ανάπτυξη.

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ανακηρύχθηκαν επίτιμα μέλη του Ε.Β.Ε.Π. ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για τη σημαντική προσφορά τους, αλλά και την πολυετή στήριξή τους στο έργο του Επιμελητηρίου.

Το Επιμελητήριο επίσης βράβευσε  για τη μακρά και πολύτιμη προσφορά τους στο ελληνικό “επιχειρείν”  τις εταιρίες ΧΡΩΤΕΧ Α.Ε., ΚΑΜΗΛΑΡΗΣ ΑΕΒΕ, Όμιλο ΑΤΤΙCA GROUP και ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Γεώργιος Καραγιάννης, απένειμε τιμητικές πλακέτες στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., κ. Νικόλαο Κουρέτα, καθώς και για λογαριασμό του προέδρου, κ. Νίκου Ταχιάου, για τη συμβολή της στην αναμόρφωση του συγκοινωνιακού χάρτη της πόλης του Πειραιά.
Σε σχετική του ανάρτηση στα social media ο Γ. Καραγιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά:
“Το 2023 θα είναι μια ξεχωριστή χρονιά για την πόλη του Πειραιά, τους πολίτες, τον εμπορικό και επιχειρηματικό του κόσμο. Το Μετρό έχει φτάσει, επιτέλους, στο Λιμάνι. Μια τεράστια αλλαγή με άμεση επίδραση στις μεταφορές επιβατών, προϊόντων και ιδίως στον τουρισμό μας. Ήδη, από τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του, βλέπουμε μία άλλη εικόνα: Η κίνηση στους δρόμους έχει μειωθεί αισθητά. Το εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο του λιμανιού μπήκε σε μια καλύτερη και πιο αισιόδοξη φάση. Η πόλη έχει γίνει πιο σύγχρονη, πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη.
Το Τραμ κινείται, επίσης, στους δρόμους του Πειραιά και έτσι έχουμε κλείσει ακόμη μία εκκρεμότητα ετών.
Και δεν σταματάμε εδώ.
Μπροστά μας βρίσκονται τα επόμενα βήματα, η νέα χρονιά, οι νέες προκλήσεις. Η Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω και η υπογειοποίηση της Γραμμής 1 του Μετρό είναι στα άμεσα σχέδιά μας, έργα που θα δώσουν νέες προοπτικές σε όλη αυτή την περιοχή.
Είναι εμφανές, όπως είπαμε και στην εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, ΕΒΕΠ για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, ότι το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Πειραιά δεν εξαντλείται στα λόγια. Το ενδιαφέρον μας για την ανάπτυξη της περιοχής, το κάνουμε πράξη προς όφελος των πολιτών.”
Την τιμητική πλακέτα για την ΧΡΩΤΕΧ Α.Ε. απένειμε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, στην κα Έλλη-Μαρία Νικολογιάννη και για λογαριασμό του προέδρου της εταιρείας, κ. Σταμάτη Νικολογιάννη, ενώ την τιμητική πλακέτα για την ΚΑΜΗΛΑΡΗΣ ΑΕΒΕ, απένειμε στην πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο, κα Άννα-Μαρία Καμηλάρη, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης. Ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Ομίλου ATTICA GROUP, κ. Κυριάκο Μάγειρα, ενώ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Σπυρίδωνα Πασχάλη.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση του εφοπλιστή κ. Γιώργου Προκοπίου, ιδρυτή της Sea Traders S.A., της Dynacom και της Tankers Dynagas, μιας σημαίνουσας προσωπικότητας της παγκόσμιας Ναυτιλίας, παρουσία της οικογένειάς του. Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΒρήκε τη νίκη στο τελευτάιο λεπτό ο Παναθηναϊκός
Επόμενο άρθροΕμφατική νίκη της ΑΕΚ επί του Παναιτωλικού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ