Επίσημο: Ο James Vowles νέος επικεφαλής της Williams Racing

H Williams έκανε την έκπληξη, ανακοινώνοντας πως ο James Vowles αποχωρεί από την Mercedes μετά από 13 σεζόν ως επικεφαλής στρατηγικής στη Mercedes κι αναλαμβάνει την κενή θέση του team principal στην βρετανική ομάδα.

Με την αναμονή για την έναρξη της σεζόν να έχει κορυφωθεί, καθώς είχε ήδη ανακοινωθεί η ημερομηνία παρουσίασης της ομάδας στις 6 Φεβρουαρίου, η Williams είχε μείνει χωρίς ηγεσία, καθώς δεν είχε αναπληρωθεί ο Jost Capito που αποχώρησε από το Grove στο τέλος του περασμένου έτους.

Αυτό ίσχυε μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς η Williams ανακοίνωσε επίσημα πως τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή θα αναλάβει ο James Vowles, εκπλήσσοντας άπαντες στο paddock της Formula 1. Ο Βρετανός αποχωρεί από την Mercedes στην οποία υπήρξε βασικό στέλεχος από την είσοδο της γερμανικής φίρμας το 2010, ενώ ήταν από τους ιθύνοντες της ομάδας τόσο στις οκτώ συνεχόμενες χρονιές των τίτλων της, όσο και στο τιτάνιο κατόρθωμα της προγόνου της, την ομάδα της Brawn που κατέκτησε και τους δύο παγκόσμιους τίτλους στην μοναδική της χρόνια στην F1, το 2009.

Με τις ευλογίες της Mercedes και του επικεφαλής της, Toto Wolff, o Vowles θα αναλάβει τα καθήκοντά του από τις 20 Φεβρουαρίου, δηλαδή λίγο πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών του Μπαχρέιν. Φυσικά, η μετακίνηση του πρώην βασικού στελέχους της Mercedes στην Williams, ενώ υπάρχει ήδη η συνεργασία στην παροχή των μονάδων ισχύος, δείχνει ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι και πάλι ισχυρές, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της σπουδαίας βρετανικής ομάδας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί κι ο αντικαταστάτης του FX Demaison στον ρόλο του τεχνικού διευθυντή της ομάδας.

Προηγούμενο άρθροΤο διακύβευμα της υφιστάμενης ενεργειακής κρίσης είναι το δικαίωμα πρόσβασης στο αγαθό της ενέργειας
Επόμενο άρθροΘ. Καράογλου: “Η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση συγχρονίζει και εκσυγχρονίζει όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ