Τ. Θεοδωρικάκος: Ο κ. Τσίπρας ας αναλάβει την ευθύνη να ζητήσει συγνώμη απο τους ακρίτες

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, για μια ακόμα φορά, σχετικά με την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο, τον περασμένο Αύγουστο, σε συνέντευξη που έδωσε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου.

«Μέχρι τώρα ξέραμε ότι ο κ. Τσίπρας αμφέβαλε ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, τώρα ο κ. Τζανακόπουλος αμφισβητεί ότι υπάρχουν σύνορα στη στεριά», είπε ο Υπουργός και ταυτόχρονα κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη, όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τους αστυνομικούς, συνοριοφύλακες, στρατιώτες και τους κατοίκους του Έβρου για το ζήτημα με τη μικρή Μαρία.

«Είναι προκλητικά και πρωτοφανή όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ντροπή. Θα ντρέπονται για όσα έχουν πει», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Εκείνες τις ημέρες του Αυγούστου ξεκαθαρίσαμε απευθείας στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον ελληνικό λαό ότι οι συντεταγμένες που δόθηκαν ότι βρίσκονται οι 38 μετανάστες ήταν μέσα σε τουρκικό έδαφος και δώσαμε όλα τα στοιχεία γι΄αυτό. Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε αυτά τα στοιχεία μας κατηγορούσε ότι προδίδουμε την πατρίδα γιατί ένα νησάκι το δίνουμε στους Τούρκους. Πρώτο ψέμα και τρισάθλια συκοφαντία και δεύτερον ότι είμαστε δολοφόνοι γιατί αφήσαμε να πεθάνει η πεντάχρονη Μαρία, η οποία απλούστατα δεν υπήρχε, ουδέποτε πέθανε κανένα παιδάκι εκεί. Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει στη άκρη τους διάφορους που έχει γύρω του και ας αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη να ζητήσει συγνώμη όχι από την κυβέρνηση, να ζητήσει συγνώμη από τους αστυνομικούς, από τους συνοριοφύλακες, από τους στρατιώτες μας και από τους Εβρίτες που φυλάνε τα σύνορά μας στην περιοχή και δε μπορούν να κατηγορούνται ότι είναι δολοφόνοι».

Ο υπουργός ανέφερε ότι το Σάββατο οι πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών είδαν από κοντά τον Φράχτη στον Έβρο και συνειδητοποίησαν πόσο οξύ είναι το πρόβλημα και συνειδητοποίησαν ότι αν δεν υπήρχε ο φράχτης και αν δεν υπήρχαν 2.000 Έλληνες συνοριοφύλακες και αν δεν υπήρχε ισχυρή βούληση για φύλαξη των συνόρων μας, το 2022 θα είχαν περάσει πάνω από 260.000 παράνομοι μετανάστες. «Αν ανοίγαμε κατά λάθος τα σύνορα θα γινόντουσαν εκατομμύρια, τα οποία θα πλημμύριζαν και την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, και θα δημιουργούσαν ένα οξύτατο πρόβλημα ασφαλείας», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Επεσήμανε επίσης ότι οι ελληνικές Αρχές συνεργάζονται με τη FRONTEX, που είναι η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή, οι ελληνικές δυνάμεις είναι σε εγρήγορση 24 ώρες το 24ωρο και σέβονται εμπράκτως το Διεθνές Δίκαιο. «Πέρυσι εκατοντάδες μετανάστες σώθηκαν από τους αστυνομικούς μας μέσα στα χειμαρρώδη νερά του ποταμού Έβρου», σημείωσε ο Υπουργός.

 

Τ. Θεοδωρικάκος: Έξαρση στη βία ανηλίκων και εφήβων – 11.500 δικογραφίες από την ΕΛ.ΑΣ για ενδοικογενειακή βία

Έξαρση της βίας ανηλίκων και εφήβων, στην οποία παίζει σημαντικό ρόλο το διαδίκτυο, αλλά και ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στην ενδοοικογενειακή βία, “βλέπει” ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, σύμφωνα με δηλώσεις του σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε μεγάλη μάστιγα τη βία ανηλίκων, ενώ για την ενδοοικογενειακή βία, όπως είπε, το 2022 σχηματίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ 11.500 δικογραφίες, με θύματα κυρίως γυναίκες, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει σχεδόν στο απροχώρητο.

Ο υπουργός τόνισε ότι για την παραβατικότητα των ανηλίκων το Υπουργείο και η ΕΛ.ΑΣ κάνει μία πολύ σκληρή, επίπονη και μεθοδική προσπάθεια με τις Διευθύνσεις Ανηλίκων, με εκδηλώσεις μέσα στα σχολεία, που συμμετέχουν Έλληνες αξιωματικοί, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι και ενημερώνουν για τη διαχείριση του διαδικτύου.

«Το διαδίκτυο σε πολύ μεγάλο βαθμό συνδέεται με τη διοργάνωση τέτοιου είδους βιαιοτήτων αλλά και με τη δημιουργία προτύπων. Υπάρχει συνεργασία με σχολεία αλλά η αστυνομία πέραν αυτής της ενημερωτικής προσπάθειας, το μόνο που μπορεί μετά να κάνει είναι να επεμβαίνει με αστυνομικό τρόπο, το οποίο το κάνει αποτελεσματικά, αλλά το ζητούμενο είναι να μην φθάνει εκεί. Να μην πρέπει η αστυνομία να συλλάβει 15χρονα παιδιά και να τα στείλει στη δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Για την ενδοοικογενειακή βία είπε: «Εδώ το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο. Πέρυσι, το 2022, η ελληνική αστυνομία σχημάτισε 11.500 δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία. 11.500 ζευγάρια μηνύθηκαν στη συντριπτική πλειοψηφία τα θύματα είναι γυναίκες και το πράγμα βρίσκεται στο σχεδόν απροχώρητο. Όταν πάνε στο αστυνομικό τμήμα είναι υποχρεωτικό να σχηματιστεί δικογραφία. Η Αστυνομία έχει ιδρύσει 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και έχει εκπαιδεύσει 6.000 αστυνομικούς για να ξέρουν να διαχειρίζονται αυτά τα θέματα. Συνεργάζεται με τη γραμμή 15900 του Υπουργείου Εργασίας που ασχολείται με τα θέματα ισότητας και οικογενειακής πολιτικής. Πιστεύω ότι και οι Δήμοι πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με αυτό το ζήτημα, ειδικά οι κοινωνικές υπηρεσίες, εμείς ενισχύουμε τη συνεργασία της αστυνομίας με τους δήμους. Είμαι ο τελευταίος που θα ισχυριστώ ότι τα πάντα γίνονται τέλεια, έχουμε δει το πρόβλημα, κάνουμε σοβαρές προσπάθειες όλοι μαζί, οι προσπάθειες αυτές πρέπει να ενισχυθούν, πρέπει να γίνουν πολύ πιο αποτελεσματικές, διότι δυστυχώς μετά την πανδημία το πρόβλημα έχει χειροτερέψει πολύ περισσότερο».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤο Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο “Η Τέχνη του να Σκέφτεσαι σαν Βουνό”
Επόμενο άρθροΔίκη για δολοφονία Καμπανού: Τι είπαν οι 12 κατηγορούμενοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ