Η ΚΟΘ για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συμμετέχουν την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στις 18.30, στις εκδηλώσεις της ‘Εθνικής Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος’, που διοργανώνει η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με μία αφιερωματική συναυλία που περιλαμβάνει έργα Αβνί, Μπερνστάιν και Μπραμς, καθώς και ένα τραγούδι για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, με νέους στίχους πάνω στη μουσική της άριας “Ombra mai fu” από την όπερα ‘Ξέρξης’ του Χέντελ. Η παρτιτούρα αυτή με το νέο κείμενο ανακαλύφθηκε στο Ιστορικό Αρχείο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης από την ιστορικό Ρίκα Μπενβενίστε. Η εκδήλωση ξεκινά με ομιλία από τον διάσημο Βρετανό ιστορικό και συγγραφέα Mark Mazower, με τίτλο «80 χρόνια μετά: Ενθυμούμενοι την Θεσσαλονίκη το 1943».

 

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό, με δελτία εισόδου, τμήμα των οποίων διατίθενται από την επίσημη ιστοσελίδα της Κ.Ο.Θ., www.tsso.gr

 

Ομιλητής: Mark Mazower

Σοπράνο: Μαριάντζελα Χατζησταματίου

Άρπα: Κατερίνα Γίμα

Φλάουτο: Στάθης Καραπάνος

Διεύθυνση ορχήστρας: Yoav Talmi


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεύων Θίασος στο Αμαλία
Επόμενο άρθροΤριγωνοψαρούλης The Musical στο Κολοσσαίον

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ