Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας – Ξεκινά στις 18:00 η τριήμερη συζήτηση

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μετά από μια ιδιαίτερα υψηλών τόνων ομιλία κατά την οποία χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ένοχο» και «εντολέα του παρακράτους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ζήτησε από τη ΑΔΑΕ επίσημο έλεγχο για να διαλευκανθεί εάν πράγματι υπήρχαν επισυνδέσεις για τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, τον ΑΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρο, τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειαςκ. Λιακόπουλο, τον πρώην και νυν επικεφαλής της επιτροπής Εξοπλισμών κ. Λάγιο και κ. Αλεξόπουλο και τον ΑΓΕΣ κ. Λαλούση.

«Η απάντηση ήταν έξι στα έξι» είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «δημοσιογράφοι, ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπουργοί, επιχειρηματίες, στελέχη των ενόπλων μας δυνάμεων, έχουν ταπεινωθεί, σε “στόχους” κι έγιναν βορά ενός παράνομου, πράγματι ρυπαρού δικτύου. Ενός εγκληματικού δικτύου, θα έλεγα εγώ. Που είχε όμως έδρα το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου. Και συντονιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Απευθυνόμενος στα έδρανα της συμπολίτευσης, τόνισε ότι κάποιοι μπορεί να θέλουν να «καταπιούν» αυτή την κατάσταση, είτε γιατί εκβιάζονται, είτε γιατί σκέφτονται την επανεκλογή τους, είτε γιατί θέλουν να αφήσουν τον κ. Μτησοτάκη να πιει μόνος το ποτήρι του εξευτελισμού.

«Σας συμπονώ και σας κατανοώ αλλά εμείς αυτή την εκτροπή δεν πρόκειται να την καταπιούμε», σημείωσε.

Και κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Μετα από όλα όσα έχουν συμβει και αποκαλυφθεί, η κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει ούτε στιγμή στη θέση της. Ο πρωθυπουργός αυτός δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μια μέρα στη θεση του. Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης»

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αποδέχτηκε την πρόταση δυσπιστιστίας.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, στις 18:00 θα ξεκινήσει η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚ. Μαυρίδης καλεί την ΕΕ σε διορθωτική δήλωση λόγω ψευδών ειδήσεων
Επόμενο άρθροΠεριοδεύων Θίασος στο Αμαλία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ