Ελβετική τράπεζα εξαγοράζει ο όμιλος Joseph Sassoon Group.

του Κωνσταντίνου Μαργαρίτη*


Στην εξαγορά ελβετικής ιδιωτικής τράπεζας προχωρά η  αμερικανική επενδυτική τράπεζα Joseph Sassoon Group η οποία έχει παρουσία και στην Ελλάδα.

Η εξαγορά θα έχει ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες και θα μετατραπεί σε  θυγατρική της Joseph Sassoon Investment Management LLC,  και θα αποτελέσει τμήμα  της επιχειρηματικής στρατηγικής ομίλου Sassoon για επέκταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου, David Sassoon, δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι μια τράπεζα με ισχυρά περιουσιακά στοιχεία και μια τράπεζα που διαθέτει εργατικό δυναμικό με τεράστια εμπειρία στην κεφαλαιαγορά θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες χρηματοοικονομικής μηχανικής και αρχιτεκτονικής στους πελάτες μας σε όλη την περιοχή.  Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργούμε σταθερά με βάση την αρχή του παιχνιδιού θετικών ποσών, όπου όλοι οι συνεργάτες, οι πελάτες και οι ενδιαφερόμενοι φορείς ωφελούνται και πετυχαίνουν.

Ως εκ τούτου, θα επιδιώξουμε να σφυρηλατήσουμε σχέσεις συνεργασίας και με άλλες χρηματοπιστωτικές εταιρείες και τράπεζες στην Ελλάδα» . Ο κ. Sassoon εκτιμά ότι   η ελληνική αγορά είναι υποτιμημένη, ότι έχει  μεγάλες δυνατότητες και  ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες». Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Daniel Corey  δήλωσε ότι  «Έχουμε ήδη φυσική παρουσία στην Αθήνα για την Joseph Sassoon Investment Management, ωστόσο αναζητούμε έναν μεγαλύτερο χώρο  και την εγκατάσταση της ελβετική τράπεζάς μας.

Αναμένουμε αυτό να γίνει μέχρι το τέλος του 2023. Δυστυχώς καθυστερούμε να φέρουμε τις εμπορικές τραπεζικές μας υπηρεσίες στην Ελλάδα λόγω σύνθετων νομικών απαιτήσεων, οι οποίες μας ανάγκασαν να πραγματοποιήσουμε αυτήν την εξαγορά στην Ελβετία και στη συνέχεια να τη λειτουργήσουμε στην ελληνική αγορά.

Αλλά οι ομάδες μας στη Νέα Υόρκη, την Αθήνα και τη Ζυρίχη εργάζονται επιμελώς για να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο και είμαστε βέβαιοι ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας σε συνδυασμό με τεχνογνωσία και εμπειρία θα φέρουν θετική προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα και την ελληνική αγορά».


*Δημοσιογράφος


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Ας αφήσει ο κ. Τσίπρας τα ψευτοεπικοινωνιακά νταηλίκια κι ας έρθει να συγκριθούμε
Επόμενο άρθροΗ δημόσια παιδεία για τα νήπια σε αμφισβήτηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ