Η δημόσια παιδεία για τα νήπια σε αμφισβήτηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

famelos

«Με την ερώτηση μας, που αποτελεί την τρίτη κοινοβουλευτική μας παρέμβαση για το θέμα αυτό, ζητάμε να αποκατασταθεί η αδικία που υφίστανται τα νήπια και οι γονείς τους στην περιοχή του Λουδία, λόγω της αναστολής λειτουργίας του νηπιαγωγείου παρά το γεγονός ότι συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των νηπίων τον Σεπτέμβριο. Τελικά, δεν είναι αυτονόητο το δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια παιδεία, ιδιαίτερα όταν έχεις κυβέρνηση Μητσοτάκη, από τις χειρότερες στιγμές της Δεξιάς. Με τη Νέα Δημοκρατία λοιπόν, και το θέμα του νηπιαγωγείου είναι θέμα διεκδίκησης. Και για να πάνε τα νήπια σε δημόσιο νηπιαγωγείο πρέπει να είναι στην εκλογική περιφέρεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Εξάλλου, το δίδυμο Μητσοτάκη Κεραμέως έχει δείξει από νωρίς τις διαθέσεις του αφού, αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα για να κλείσει τάξεις και να συγχωνεύσει τάξεις και σχολεία και όλα εις βάρος των δημόσιων σχολείων, ενώ στηρίζει την ιδιωτική εκπαίδευση», σημείωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή με θέμα την αναστολή λειτουργίας του νηπιαγωγείου στο Λουδία.

«Το γεγονός ότι λειτούργησαν νηπιαγωγεία με λιγότερα νήπια στην εκλογική περιφέρεια της Υφυπουργού Παιδείας δεν είναι κάτι που κατακρίνουμε, καλώς λειτούργησαν, εμείς ζητάμε το ίδιο να εφαρμοστεί και στο Λουδία, να υπάρξει ίση μεταχείριση. Εμείς ζητάμε το αυτονόητο. Τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στη δημόσια παιδεία και να μη τιμωρούνται οι γονείς τους που γύρισαν σε ένα χωριό στην ελληνική ύπαιθρο, τριάντα χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη , για να στηρίξουν τον τόπο τους. Ζητάμε πολύ απλά να υπάρχει δικαιοσύνη γιατί αυτό αμφισβητείται και στην παιδεία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και σήμερα τα νήπια του Λουδία δεν παρακολουθούν με συνέχεια και συνέπεια το νηπιαγωγείο παρότι είναι υποχρεωτική εκπαίδευση», τόνισε ο Σ.Φάμελλος.

Στάθηκε και στη μη ρεαλιστική πρόταση που έγινε από την Περιφέρεια για μεταφορά των νηπίων στο διπλανό χωριό με το λεωφορείο του λυκείου το οποίο έχει διαφορετικό ωράριο σε σχέση με το νηπιαγωγείο: «Πείτε μου σάς παρακαλώ πολύ πώς θα γινόταν αυτή η μεταφορά; Επτάμισι θα φύγει το λεωφορείο του λυκείου για να πάνε τα νήπια οχτώ και τέταρτο στο σχολείο. Θα τα στέλνατε; Και πότε σχολάνε τα νήπια και πότε το Λύκειο; και τι θα κάνουν τα νήπια όταν δεν υπάρχει ολοήμερο νηπιαγωγείο στο γειτονικό χωριό; Και λέει η κυρία Υφυπουργός ότι «θα προσλαμβάναμε συνοδό για να συνοδεύει τα παιδιά». Δηλαδή, το δημόσιο θα πληρώσει μια συνοδό αλλά δεν πληρώνει μια νηπιαγωγό. Για ποιο λόγο; Ενώ το σχολείο έχει και θέρμανση και καθαριότητα και υφίστανται μαζί με το δημοτικό, άρα δεν θα είχε επιπλέον έξοδα το δημόσιο. Αυτό που έλεγαν οι γονείς είναι κάτι που έχει μηδενικό κόστος για το δημόσιο. Πρόκειται για ένα σχολείο υφιστάμενο, υπάρχει κατάλληλη κτιριακή υποδομή, με θέρμανση, καθαριότητα. Απλά έπρεπε να φύγει μία νηπιαγωγός και να μειώσετε κατά μία θέση τη δημόσια παιδεία. Αυτό κάνετε. Θέλετε να διώχνετε εργαζόμενους από το δημόσιο γιατί είστε με τους σχολάρχες και την ιδιωτική παιδεία», σχολίασε ο βουλευτής.

Τέλος, ο Σ.Φάμελλος, τόνισε ότι με αυτή την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης οδηγείται το χωριό σε ερήμωση και ναρκοθετείται η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση που αποτελεί μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο: https://youtu.be/PO2EsYogjak


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕλβετική τράπεζα εξαγοράζει ο όμιλος Joseph Sassoon Group.
Επόμενο άρθροΑμερικανοί γερουσιαστές σε Μπάιντεν: Προϋπόθεση η ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ για F-16 στην Τουρκία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ