Δημήτρης Κούβελας: «Θωρακίζουμε την Δημοκρατία, προστατεύουμε τον Κοινοβουλευτισμό»

Με αφορμή την συζήτηση και ψήφιση της Τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία απαγορεύεται πλέον η συμμετοχή στις εκλογές σε πολιτικό κόμμα του οποίου η πραγματική ηγεσία αποτελείται από πρόσωπα καταδικασμένα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και άλλα βαριά κακουργήματα, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Κούβελας, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

 

«Η Τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών, για την καθολική απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές πολιτικών κομμάτων, των οποίων ο «πραγματικός» αρχηγός τους είναι καταδικασμένος για βαριά κακουργήματα, έρχεται να θωρακίσει ακόμη περισσότερο την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία μας. Απαγορεύουμε πλέον σε μία κατ’ ουσίαν εγκληματική οργάνωση, να φοράει τον «μανδύα» κομματικού σχηματισμού. Εισάγουμε το ζήτημα της «πραγματικής ηγεσίας» σε ένα πολιτικό κόμμα, για να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εγκληματίες ανθρώπους “βιτρίνες” για να θολώσουν τα νερά. Να μην μένει δηλαδή η Δικαιοσύνη σε μία τυπική διακρίβωση, του αν κάποιος είναι αρχηγός ή φέρεται ως αρχηγός κόμματος, αλλά να εξετάζει και ποιος στ΄ αλήθεια  ασκεί την ηγεσία.

Η ΝΔ οδήγησε στο εδώλιο τους σύγχρονους υμνητές του ναζισμού, εμείς και πάλι, τους κλείνουμε μία και καλή την πόρτα της εκλογικής συμμετοχής. Όσοι επιβουλεύονται την Δημοκρατία μας, δεν έχουν θέση στα Κοινοβουλευτικά πράγματα της χώρας. Τελεία και παύλα..!

Για ακόμη μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το μάτι στις ακραίες μειοψηφίες, ψηφίζοντας «ΠΑΡΩΝ» στην εν λόγω τροπολογία. Αυτοί που δεν διστάζουν να δυναμιτίσουν το κλίμα πριν τις εκλογές με κραυγές τοξικότητας, απέδειξαν και πάλι ότι αποτελούν ό,τι πιο ανεύθυνο έχει περάσει από τα έδρανα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, όλες οι πτέρυγες της Βουλής να υπερψηφίσουμε και να δώσουμε μια και καλή το μήνυμα προς την κοινωνία μας, ότι η Δημοκρατία ούτε φοβάται, ούτε απειλείται. Εις μάτην.

Όταν θα απευθύνονται όμως στην παράταξη που αποκατέστησε και θεμελίωσε τη Δημοκρατία μας το 1974, που έδωσε οριστική λύση στο πολιτειακό ζήτημα, που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα το 1979 και την κράτησε σθεναρά μέσα σε αυτήν το 2015, όταν ο κ. Τσίπρας αναζητούσε δανεικά από τον Πούτιν και καύσιμα από τον Μαδούρο, να είναι πιο προσεκτικοί».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣτο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Θα ζητήσει μια ολιστική προσέγγιση για το Μεταναστευτικό
Επόμενο άρθροΑνακοινώθηκε επίσημα ο Χριστοδουλόπουλος από τον Άρη (pics)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ