Οι νέες ταινίες που προβάλλονται στις αίθουσες

Με μια σπουδαία ταινία και με πρωταγωνίστρια τη σπουδαία Κέιτ Μπλάνσετ έρχεται η νέα κινηματογραφική εβδομάδα.


Tár

του Τοντ Φιλντ

Η Λίντια Ταρ της Κέιτ Μπλάνσετ, είναι η μαέστρος της συμφωνικής ορχήστρας του Βερολίνου, μια γυναίκα στο απόγειο της καριέρας της. Εχοντας κατακτήσει κάθε έπαινο βραβείο ή αξίωμα που θα μπορούσε, ετοιμάζεται να διευθύνει την 5η Συμφωνία του Μάλερ σε μια παράσταση που θα ηχογραφηθεί ζωντανά ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζεται για την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της. Δυναμική, απαιτητική, προκλητική, αμετανόητη, ανταγωνιστική, εγωκεντρική, είναι την ίδια στιγμή γοητευτική με τον τρόπο μιας αληθινής ιδιοφυίας και ενός ταλέντου που ξέρει το μέγεθος και την αξία του. Εχοντας χτίσει από την αρχή τον εαυτό της και την ζωή της μέσα από την μουσική, τις επιτυχίες και τις απόψεις της, η Λίντια ζει μια οχυρωμένη ζωή με την σύντροφό της και την μικρή τους κόρη στο επικά μινιμαλιστικό διαμέρισμά τους στο Βερολίνο και στο υπέροχο γραφείο της στην φιλαρμονική, όταν τουλάχιστον δεν ταξιδεύει ανά τον κόσμο με την αφοσιωμένη βοηθό της, που έχει κι εκείνη τις δικές της φιλοδοξίες. Η ατσάλινη, γυαλιστερή εικόνα της Λίντια αρχίζει να εμφανίζει ρωγμές, όταν μια σειρά από φήμες για απρεπή συμπεριφορά, αποκτούν πρόσφυση, την ίδια στιγμή που μια νέα τσελίστρια στην συμφωνική, αρχίζει να κεντρίζει έντονα το ενδιαφέρον της.

Η νέα ταινία του Τοντ Φιλντ, υποψήφια για έξι Οσκαρ, ανάμεσα στα οποία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και φαβορί για το Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στην Κέιτ Μπλάνσετ.

 

Τόρι και Λοκίτα

(Tori et Lokita) των Ζαν-Πιερ Νταρντέν και Λικ Νταρντέν

Στο Βέλγιο, σήμερα, δύο ασυνόδευτα ανήλικα, ένα νεαρό αγόρι και μια έφηβη που ταξίδεψαν ολομόναχα από την Αφρική, βάζουν την ανεκτίμητη φιλία τους πάνω από τις δύσκολες συνθήκες της εξορίας τους.

Οι αδελφοί Νταρντέν βυθίζονται στον κόσμο των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων. Συμμετοχή και Ειδικό Βραβείο τής 75ης Επετείου, στο Φεστιβάλ Καννών.

 

Peter Von Kant

του Φρανσουά Οζόν

Ο Πέτερ Φον Καντ ένας πετυχημένος, φημισμένος, σκηνοθέτης ζει με τον βοηθό του Καρλ στον οποίο συμπεριφέρεται άσχημα και συχνά ταπεινώνει. Μέσω της σπουδαίας ηθοποιού Σιντονί, γνωρίζει και ερωτεύεται τον Αμίρ, έναν όμορφο νεαρό, με περιορισμένα μέσα, στον οποίο προτείνει να μοιραστεί το διαμέρισμα του και να τον βοηθήσει να μπει στον κόσμο του κινηματογράφου.

Ο Φρανσουά Οζόν διασκευάζει τα «Πικρά Δάκρυα της Πέτρα Φον Κάντ», με τον Ντενίς Μενοσέ στο ρόλο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ.

 

Μπλε Φεγγάρι

(Blue Moon) της Αλίνα Γκρίγκορε

Η Ιρίνα προσπαθεί να περάσει στο Πανεπιστήμιο για να ξεφύγει από τις βίαιες συνθήκες που επικρατούν στην οικογένειά της. Μία αμφιλεγόμενη σεξουαλική εμπειρία με έναν καλλιτέχνη θα πυροδοτήσει την επιθυμία της να ανταποδώσει τη βία που εισπράττει από το περιβάλλον της.

To ντεμπούτο της Ρουμάνας Αλίνα Γκρίγκορε που απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

 

Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός

(Μagic Mike’s Last Dance) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Ο «Magic» Μάικ Λέιν ανεβαίνει ξανά στη σκηνή μετά από μια μακρά παύση, ακολουθώντας μια επιχειρηματική συμφωνία που κατέρρευσε και τον αφήνει χρεωκοπημένο να κάνει τον μπάρμαν στη Φλόριντα. Ελπίζοντας σε μια τελευταία καλή ευκαιρία, ο Μάικ ταξιδεύει στο Λονδίνο με μια πλούσια κοσμική που τον δελεάζει με μια προσφορά που δεν μπορεί να αρνηθεί… και τη δική της ατζέντα. Εχοντας ρισκάρει τα πάντα, μόλις ο Μάικ ανακαλύψει τι έχει πραγματικά στο μυαλό της, θα μπορέσει να καταφέρει αυτός –και η ομάδα των καυτών νέων χορευτών που πρέπει να φέρει σε φόρμα – να τα καταφέρει;

O τελευταίος χορός του Magic Mike, δια χειρός Στίβεν Σόντερμπεργκ.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣτην Αθήνα φοιτητές Αισθητικής του Κολεγίου CDA
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις στη ΔΕΠΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ