Έκθεση για τους αδελφούς Μανάκια

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα συμμετέχει στην 8η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, που διοργανώνει το MOMus, υπό τον γενικό τίτλο «Γεωκουλτούρα». Η περιοδική έκθεση με τίτλο «Γιάννης και Μίλτος Μανάκια. Τα πρόσωπα πίσω από τον φακό» παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό μια μεγάλη συλλογή φωτογραφιών από το προσωπικό αρχείο του Λεωνίδα Μανάκη, γιου του Μίλτου Μανάκια, που δόθηκε στο ΙΜΜΑ από τον πρέσβη επί τιμή κ. Αλέξανδρο Μαλλιά. Οι αδελφοί Μανάκια, με καταγωγή από την Αβδέλλα Γρεβενών, διατρέχουν την ύπαιθρο και τα μεγάλα αστικά κέντρα των Βαλκανίων, καταγράφοντας τη ζωή των ανθρώπων του μόχθου, στιγμές ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας, καθώς και αρχιτεκτονικά τοπόσημα, ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα που σηματοδότησαν τις αλλαγές του α΄ μισού του 20ού αιώνα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ομώνυμο ντοκιμαντέρ, παραγωγή του κινηματογραφιστή Άκη Λούκα, που

δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες της έκθεσης.

 

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (Προξένου Κορομηλά 23, Θεσσαλονίκη) από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στις 18:30.

 

Επιμέλεια έκθεσης:

Σταυρούλα Μαυρογένη, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Διευθύντρια Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΙΤ)

Φανή Τσατσάια, Ιστορικός Τέχνης, Υπ. Διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας ΑΠΘ, Διευθύντρια Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ)

Έρευνα:

Σίλια Φασιανού, Αρχαιολόγος, Διαχειρίστρια Πολιτιστικής Κληρονομιάς / ΙΜΜΑ

Ντοκιμαντέρ:

Άκης Λούκας, Κινηματογραφιστής

Ψηφιοποίηση:

Seagull Space

Διοικητική υποστήριξη:

Καλυψώ Τρυφωνάκη

Γραφιστική επεξεργασία:

Purple design & more

 

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη

τ. 2310 229778

e. info@imma.edu.gr

www.imma.edu.gr

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00, Τετάρτη 09:00-20:00, Σάββατο

10:00-14:00

Εισιτήριο | Ολόκληρο 4€ – Μειωμένο 2€, Ομαδικό εισιτήριο: Στα πέντε άτομα το

ένα δωρεάν

Ξεναγήσεις | Το μουσείο προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών.

Ομάδες επισκεπτών γίνονται δεκτές με ραντεβού στο τηλ. 2310 229778.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χαρταετοί, χορός και πολλή μουσική σε ένα εορταστικό διήμερο με ελεύθερη είσοδο
Επόμενο άρθροΣαξόφωνα και Κερκέζος στο Μέγαρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ