Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.)

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και του Περιφερειακού Τμήματος  Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.) υπογράφθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2023.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, παρευρέθηκε επίσης ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητής Αυγουστίνος Δημητράς, ενώ το  Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Περιφερειακό Τμήμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του, κ. Γεώργιο Παππά.

 

Στους στόχους της Συνεργασίας περιλαμβάνονται ενδεικτικά:

 

  • η ανάπτυξη εργαλείων τεκμηρίωσης, ανάλυσης και αξιολόγησης των οικονομικών επιδράσεων μέτρων δημόσιας πολιτικής, σε περιφερειακό και σε εθνικό επίπεδο.
  • η από κοινού υποβολή προτάσεων και ερευνητικών έργων προς χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς, εθνικούς και περιφερειακούς χρηματοδοτικούς πόρους σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με την οικονομική πολιτική, τη χρηματοοικονομική, τη λογιστική, την επιχειρηματικότητα και την διοίκηση επιχειρήσεων.
  • Η συμβολή από μέρους του ακαδημαϊκού και επιστημονικού προσωπικού της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην επιστημονική τεκμηρίωση ενημερωτικών δελτίων, αναλύσεων και μελετών οικονομικού ενδιαφέροντος του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.
  • Η υποβολή προτάσεων από μέρους του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για την αναθεώρηση του περιεχομένου των προσφερόμενων προγραμμάτων σπουδών που παρέχει η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με επιστημονικά πεδία που σχετίζονται άμεσα με την αγορά εργασίας και τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας.
  • Η ανάπτυξη δράσεων επικοινωνίας και ενημέρωσης από μέρους του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για τα επαγγελματικά δικαιώματα, τις συνθήκες εργασίας και τις επαγγελματικές ευκαιρίες των αποφοίτων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
  • Η από κοινού διοργάνωση επισκέψεων των φοιτητών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε επιχειρήσεις και φορείς της τοπικής οικονομίας.
  • Η παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιμόρφωσης, τα οποία θα προσφέρονται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Ε.Α.Π. σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του.

Μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας το Ε.Α.Π. επεκτείνει τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις του και αξιοποιεί το Επιστημονικό Προσωπικό και του φοιτητές του Ιδρύματος προς όφελος της τοπικής οικονομίας και της δημόσιας κοινωνικής πολιτικής.

Επισημαίνεται ότι το Μνημόνιο Συνεργασίας δεν περιορίζεται χρονικά και επομένως η συνέργεια των δύο φορέων θα είναι διαχρονική.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤα μέτρα στήριξης για αγρότες και συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση ανακοινώνει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός
Επόμενο άρθροΝέο Διαπανεπιστημιακό Διδακτορικό Πρόγραμμα Σπουδών σε συνεπίβλεψη στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ