Το ΟΧΙ μας ζεί και είναι εκεί

της Φανούλας Αργυρού*


Αγαπητέ συνάδελφε Πάρη Καρβουνόπουλε,

Το ΟΧΙ μας ζεί και είναι εκεί

Αναφέρομαι στη συνέντευξή σας με την κα Σοφία Ιορδανίδου,  με τίτλο «Ταφόπλακα στο ΟΧΙ για το σχέδιο Ανάν το εκλογικό αποτέλεσμα στην Κύπρο», στην οποία η κυρία Ιορδανίδου υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο 12.2.2023 έβαλε ταφόπλακα στο ΟΧΙ μας εναντίον του Σχεδίου Ανάν (δημοψήφισμα 24.4.2004).

https://www.militaire.gr/tafoplakastoochigiatoschedioanantoeklogikoapotelesmastinkyprosofiaiordanidoy/

Θέλω να τονίσω την κάθετη διαφωνία μου με μια τέτοια θέση που κατά τη γνώμη μου είναι επικίνδυνη απλά γιατί δεν ευσταθεί. Το ΟΧΙ μας εναντίον του βρετανικού σχεδίου « Ανάν» πολύ θα το ήθελε πρώτος και καλύτερος να καταποντίζεται  ο εκ των αρχιτεκτόνων του Σερ Ντέιβιντ Χάνει. Αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα των εκλογών δεν το έχει ταφο-πλακώσει. Τουναντίον ίσως να μπορούμε να πούμε ότι είναι και το πνεύμα του ΟΧΙ του 2004 που συνέτεινε να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα, για διάφορους λόγους.   Γι΄αυτό η  «σοφία» στην απόφαση της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων δεν μπορεί με κανένα τρόπο να θεωρηθεί ότι έβαλε ταφόπλακα στο ΟΧΙ.  Κάτι τέτοιο θα εκτιμηθεί σωστά ΜΟΝΟ  αν ο λαός καλεστεί ξανά να ψηφίσει σε δημοψήφισμα αν υποστηρίζει ή όχι οποιοδήποτε νέο «σχέδιο» για το μέλλον του και της πατρίδας του.  

Σέβομαι την αντίθετη άποψη αλλά στην περίπτωση δεν είναι θέμα αντίθετης γνώμης/άποψης/διατύπωσης, αλλά πολύ παρατραβηγμένης αυθαίρετης δήλωσης που δεν ευσταθεί και μπορεί να βλάψει αν απερίσκεπτα υιοθετηθεί και από άλλους.

Σας ευχαριστώ και χαιρετώ,


 

*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας

Λονδίνο 15.2.2023


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΟι 7 παρεμβάσεις για συνταξιούχους, οφειλέτες, αγρότες – Παραδείγματα για ένταξη στην ρύθμιση των 72 και 120 δόσεων για εξόφληση χρεών
Επόμενο άρθροΤο ΤΕΠΑΚ διοργανώνει το καταληκτικό Συνέδριο του προγράμματος EDUCABILITY, με συντονιστή τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ