Δημήτρης Κούβελας: Άμεση ενεργειακή αναβάθμιση και κατασκευή νέας πτέρυγας στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, κατέθεσε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Κούβελας. Ο Βουλευτής με την ερώτησή του ζητά την άμεση ενεργειακή αναβάθμιση, την ανακαίνιση, αλλά και την κατασκευή νέας πτέρυγας στο Γ.Ν.Θ «Άγιος Παύλος».

 

Όπως επισημαίνει ο κ. Κούβελας, το Γ.Ν.Θ. «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» είναι το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, μία περιοχή πολύ μεγάλης έκτασης αλλά και με ραγδαία πληθυσμιακή αύξηση τις τελευταίες δεκαετίες. Η προσβασιμότητα από και προς το νοσοκομείο για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, αλλά και επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα, είναι εύκολη, καθώς περιβάλλεται από οδικές αρτηρίες ταχείας κυκλοφορίας και ιδιαίτερα την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. Επίσης, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον τερματικό σταθμό του Μετρό, όταν με το καλό λειτουργήσει τους επόμενους μήνες, αλλά και το αεροδρόμιο «Μακεδονία», που επιτρέπει την υλοποίηση περιστατικών διακομιδής.  Είναι δε το πιο κοντινό Νοσοκομείο στη Χαλκιδική, η οποία δέχεται δεκάδες χιλιάδες τουρίστες και επισκέπτες κατά την τουριστική περίοδο.

 

Σύμφωνα με τον Βουλευτή της ΝΔ, λόγω της παλαιότητας του κτιρίου, τα προβλήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Συνεπώς, είναι απολύτως αναγκαία τόσο η ενεργειακή αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών, που έχουν σχετικά δρομολογηθεί, όσο και η κατασκευή μιας ανεξάρτητης νέας πτέρυγας στο νοσοκομείο.  Στόχος της επόμενης περιόδου πρέπει να είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου νοσηλευτικού ιδρύματος, τουλάχιστον (400) κλινών και (8) επιπλέον χειρουργείων, που θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες όλης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα των Δήμων Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θέρμης, Θερμαϊκού, ολόκληρης της Χαλκιδικής, ενώ θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα.

 

«Στα ζητήματα δημόσιας υγείας δεν δέχομαι εκπτώσεις, γι’αυτό και στέκομαι με όλες μου τις δυνάμεις στο πλευρό των πολιτών της Θεσσαλονίκης και του νοσοκομείου. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να αποκτήσει η πόλη τις υπηρεσίες υγείας που της αξίζουν», ανέφερε ο Δημήτρης Κούβελας.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΌπως είδα τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία
Επόμενο άρθροΟι δημοσκόποι το παράκαναν και τώρα καλούνται να επιλέξουν μεταξύ αφερεγγυότητας ή δομικής αδυναμίας αξιόπιστης καταγραφής των τάσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ