Στην Πολωνία ο Τζο Μπάιντεν – Συνομιλίες με τον ομόλογό του Αντρέι Ντούντα

Σιδηροδρομικώς ταξίδεψε από την Ουκρανία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έφθασε το βράδυ της Δευτέρας στην Πολωνία μετά την ολιγόωρη επίσκεψή του στο Κίεβο. Σκοπός του αιφνιδιαστικού ταξιδιού του αμερικανού προέδρου στην ουκρανική πρωτεύουσα, το οποίο δεν είχε προαναγγελθεί αλλά εικαζόταν ότι θα γίνει, ήταν να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης των ΗΠΑ στην Ουκρανία ενόψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφθασε με τρένο στον σιδηροδρομικό σταθμό του Σέμισλ, όπως μετέδωσε η πολωνική τηλεόραση. Στις σχετικές εικόνες διακρίνεται ο Μπάιντεν να αποβιβάζεται από το τρένο και ακολούθως η οχηματοπομπή του αμερικανού προέδρου να αναχωρεί από τον σιδηροδρομικό σταθμό με προορισμό το αεροδρόμιο Ζέσουφ. Εκεί τον περίμενε το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One για να τον μεταφέρει στην πρωτεύουσα Βαρσοβία.

Ο Τζο Μπάιντεν θα έχει σήμερα Τρίτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα και θα εκφωνήσει ομιλία στο Βασιλικό Κάστρο της Βαρσοβίας.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤουλάχιστον 40 νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία – Ο Λούλα στις πληγείσες περιοχές
Επόμενο άρθροΚυρ. Πιερρακάκης: Νωρίς τα αποτελέσματα των εκλογών – Θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ