Ξεκίνησε τις γεωτρήσεις στις ΗΠΑ ο όμιλος Joseph Sassoon Group που έχει ελληνική παρουσία

O όμιλος  «Joseph Sassoon Group” που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας για την εκμετάλλευση  χερσαίας περιοχής  στο Τέξας των ΗΠΑ για τον εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου.  Η έκταση αφορά 23.958 στρέμματα όπου έχει αποδειχθεί ότι υπάρχουν αποθέματα .

Η περιοχή των ερευνών αφορά συγκεκριμένα  το  Mesa Vista Ranch, που παλαιότερα λειτουργούσε από την BP και την Polaris και είχε  είχε κάποτε 60 στόχους γεωτρήσεων.

Ο δισεκατομμυριούχος πετρελαίου T. Boone Pickens αγόρασε για πρώτη φορά τη γη το 1971 και με την πάροδο των ετών ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια αξιοποιώντας πάνω από 100 τετραγωνικά μίλια.

Ο όμιλος Joseph Sassoon Group έχει ξεκινήσει ήδη τη γεώτρηση σε ένα στόχο και θα συνεχίσει  έως ότου αξιοποιηθεί πλήρως η έκταση.Το Granite Wash  είναι μια οριοθετημένη περιοχή που βρίσκεται στο Texas Panhandle και στη Δυτική Οκλαχόμα. Το Granite Wash έχει μήκος 160 μίλια και πλάτος 30 μίλια. Ποικίλλει σε βάθος από 7.800’ έως 15.400’ και έχει πάχος 300’-3.300’. Η παραγωγική δεξαμενή έχει πορώδες μεταξύ 8%-22% και το Granite Wash έχει παράγει 20,2 εκατομμύρια BBLs (βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα) και 2,4 δισεκατομμύρια MCF φυσικού αερίου από το 1993.

Ο Daniel Corey, Διευθύνων Σύμβουλος της JSG, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που αυτή την ανάπτυξη της εταιρείας. Η έκταση του κ. Pickens αντιπροσωπεύει σχεδόν 50 χρόνια  υποδομής   αφοσίωσης. Ως οικογενειακή επιχείρηση, ο όμιλος Joseph Sassoon αναγνωρίζει τα ιστορικά κορυφαία επίπεδα παραγωγής σε αυτό το περιουσιακό στοιχείο, το οποίο είναι πολύ εντυπωσιακό, και στόχος μας είναι να αναζωογονήσουμε αυτήν την κληρονομιά».Τα 23.958 καθαρά στρέμματα όπου θα γίνει η γεώτρηση επιτρέπουν τη βέλτιστη επιλογή θέσεων γεωτρήσεων σε γνωστές γεωλογίες.

Η ανάπτυξη αναμένεται να δημιουργήσει επιτόκιο δικαιωμάτων 78%, πράγμα που σημαίνει ότι αυτά τα δικαιώματα ορυκτών  θα είναι προς όφελος των εταίρων που συμμετέχουν στη γεώτρηση , σε σύγκριση με άλλες περιοχές με υψηλότερη υποχρέωση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης λόγω ιδιοκτησίας γης. Μια πρώτη  συντηρητική εκτίμηση των  πόρων  αγγίζουν τα 2,3 δισεκατομμυρία δολαρία και θα είναι διαθέσιμα  εντός του πρώτου 1,5 έτους, με βάση τη σημερινή τιμολόγηση αργού 80 $/βαρέλι. Οι διαφορετικές τοποθεσίες στόχων και η προηγμένη γεωλογία στην έκταση παρέχουν εμπιστοσύνη στην εξόρυξη.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροNational Geographic: Η Αλόννησος στην κορυφή των 50 καλύτερων καταδυτικών προορισμών του κόσμου!
Επόμενο άρθροΗμερίδα με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός» από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ