Καθηγήτριες του ΤΕΠΑΚ βραβεύθηκαν για το έργο και την προσφορά τους σε θέματα ισότητας

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) βράβευσε τις Καθηγήτριές του, Χριστιάνα Κούτα και Μαρία Κραμβία Καπαρδή, για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά τους στην επιστημονική έρευνα, για την κοινωνική τους προσφορά αλλά και για το γεγονός ότι αποτελούν πηγή έμπνευσης και δύναμης σε ζητήματα έμφυλης ισότητας.

Πρόκειται για την πρώτη, τιμητική, τελετή βράβευσης του ΤΕΠΑΚ σε θέματα ισότητας, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού, ευγνωμοσύνης και συγκίνησης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. Παρούσες και παρόντες στην τελετή ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Δρ Χρίστος Χωματάς, η Πρόεδρος της Συγκλητικής Επιτροπής Ισότητας Δήμητρα Μηλιώνη, ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, Δρ Κώστας Χόππας, μέλη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού, άτομα από τον οικογενειακό κύκλο των βραβευθεισών γυναικών καθώς επίσης μέλη του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ.

Τόσο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, όσο και η Πρόεδρος της Συγκλητικής Επιτροπής Ισότητας, μέσα από τις ομιλίες τους, τόνισαν και αναγνώρισαν την εξέχουσα προσωπικότητα των δύο γυναικών, την αγωνιστικότητα και επιμονή τους για την προάσπιση των γυναικών, τον σεβασμό τους απέναντι στη διαφορετικότητα και όλα τα χαρακτηριστικά και το έργο τους που τις κατέστησαν πρότυπα γυναικών στον πανεπιστημιακό χώρο και εκτός αυτού.

Με τη βράβευση αυτή, μεταξύ άλλων δράσεων, το ΤΕΠΑΚ διατρανώνει την προσήλωσή του στην εγκαθίδρυση μιας κουλτούρας απόλυτου σεβασμού στην έμφυλη ισότητα και σεβασμού στη διαφορετικότητα κάθε μορφής.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚ. Μαυρίδης προς ΕΕ: Προληπτική πολιτική για σεισμούς
Επόμενο άρθρο«Ιωάννα-Giovanna-Jeanne Spiteris/Σπητέρη» Άνοιγμα έκθεσης Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ