Ομοφοβική επίθεση από κουκουλοφόρους σε εκδήλωση της Accept στο ΤΕΠΑΚ

Σε αίθουσα του κτιρίου «Τάσσος Παπαδόπουλος» του ΤΕΠΑΚ, εισέβαλαν το βράδυ της Τετάρτης κουκουλοφόροι, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου. Οι δράστες ψέκασαν με πυροσβεστήρα τους παρευρισκόμενους, φώναξαν υβριστικά συνθήματα, ενώ ένα πρόσωπο τραυματίστηκε ελαφρά.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με φοιτητές, στο πλαίσιο των «πολύχρωμων συναντήσεων» για θέματα που απασχολούν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Σύμφωνα με ανάρτηση της οργάνωσης στα ΜΚΔ, 8 με 10 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην αίθουσα και με ένα πυροσβεστήρα που υπήρχε στον χώρο, άρχισαν να ψεκάζουν τους παρευρισκόμενους, τραυμάτισαν ένα πρόσωπο, πέταξαν αντικείμενα, φώναξαν ομοφοβικά συνθήματα και έκαναν χειρονομίες, ενώ κατά την αποχώρηση προκάλεσαν ζημιές.

Σύμφωνα δε με την Αστυνομία, υπήρξε άμεση αντίδραση από τους παρευρισκόμενους φοιτητές και δημιουργήθηκε ένταση και περιορισμένα επεισόδια, κατά τα οποία τραυματίστηκε ελαφρά 21χρονος φοιτητής, ο οποίος φέρει μώλωπες και εκδορές.

Στον χώρο κλήθηκαν περίπολα της ΑΔΕ Λεμεσού και διεξάγονται εξετάσεις για να εντοπιστούν οι δράστες.

Στην ανάρτηση της η Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου καταγγέλλει έντονα το περιστατικό, εκφράζει αποτροπιασμό και καλεί την Αστυνομία και την Επίτροπο Διοικήσεων και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «να δώσουν ένα τέλος σε αυτό που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό».

«Η σιωπηρή αποδοχή και αναλγησία της κοινωνίας στην ομοφοβική ρητορική μίσους που παρατηρείται από δημόσια και μη πρόσωπα, έχουν αποθρασύνει τον κάθε ανεγκέφαλο, που νιώθει πλέον ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς επιπτώσεις», προσθέτει.

Διαμηνύοντας ότι η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ δεν φοβάται, η οργάνωση τονίζει πως «τέτοιες θρασύδειλες πράξεις μίσους, απλά αποδεικνύουν ότι η ομοφοβία στο νησί μας καλά βασιλεύει και ότι πρέπει να πράξουμε περισσότερα, με πιο πολλή τόλμη και πείσμα».

Ήδη στο διαδίκτυο αναρτήθηκε σχετικό βίντεο με το περιστατικό, το οποίο θα τεθεί κάτω από το μικροσκόπιο των αστυνομικών ανακριτών.

Ο εκλελεγμένος πρόεδρος καταδίκασε την επίθεση

Ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης καταδίκασε απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση στη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου στο ΤΕΠΑΚ.

«Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφορετικότητας και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτα σε δημοκρατικό κράτος», αναφέρει ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του εκλελεγμένου Προέδρου.

«Πράξεις βίας, όπως αυτές που έλαβαν χώρα στο ΤΕΠΑΚ», αναφέρεται, «δεν είναι αποδεκτές και είναι καταδικαστέες. Η Αστυνομία έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση του περιστατικού και αναμένουμε πολύ σύντομα να υπάρξει αποτέλεσμα».

Σημειώνει τέλος πως επικεντρωνόμαστε αποφασιστικά στην προσπάθεια για άρση όλων των διακρίσεων που περιορίζουν δικαιώματα πολιτών ή προκαλούν ανισότητες και στηρίζουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή, ως δημοκρατική κατάκτηση.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΝα μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα για την ιδιωτικοποίηση νερού και απορριμμάτων
Επόμενο άρθροCosmos Ο Αμερικανός τρομπετίστας Tom Harrell τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 20.30 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ