Τον δήμο Κασσάνδρας επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Σ.Πέτσας

Ο Δήμος Κασσάνδρας  Χαλκιδικής βρίσκεται στην αμέσως επόμενη θετική αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής για το μεγάλο πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας που χρηματοδοτεί το ΥΠΕΣ, με 2,8 εκατ. ευρώ για την Κασσάνδρα, όπως προβλέπει η υπό έκδοση ΚΥΑ, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επισκέφθηκε τον Δήμο και συναντήθηκε με τη δήμαρχο Αναστασία Χαλκιά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», ο κ. Πέτσας είπε ότι σύντομα ανοίγει χώρος για ένταξη νέων έργων, όπου τα χρήματα υπάρχουν, αλλά συχνά λείπει η μελετητική ωριμότητα.

Για την πολεοδομία, τόνισε ότι το Υπουργείο βρίσκεται στην τελική φάση ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των δήμων που δεν διαθέτουν υπηρεσίες δόμησης. Επίσης, στάθηκε στο θέμα των προσεισμικών ελέγχων, καλώντας τους δήμους να εξετάσουν ζητήματα αδειών έγκαιρα, ώστε να λυθούν αυτά, τουλάχιστον στα δημόσια κτίρια και να ακολουθήσει ο έλεγχος, που θα εξασφαλίσει και χρηματοδοτικούς πόρους.

Σημείωσε δε, ότι στις προθέσεις του ΥΠΕΣ είναι η ενίσχυση της αυτοδιοίκηση με πόρους και προσωπικό. «Το 2023 και τι 2024 θα είναι χρονιές προσλήψεων για την αυτοδιοίκηση», ξεκαθάρισε.
Κατά την επίσκεψή του στην Κασσάνδρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επιθεώρησε σημεία του υπό εκτέλεση έργου «Αντικατάσταση του δικτύου Ύδρευσης Κασσάνδρειας», που είναι ενταγμένο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Φιλόδημος, καθώς και το μεγάλο έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΦΥΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ».

Η δήμαρχος έκανε αναφορά στα έργα που υλοποιεί ο Δήμος μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα και μίλησε για τον ημιαστικό χαρακτήρα της Κασσάνδρας που δυσχεραίνει το έργο της δημοτικής αρχής λόγω ανεπαρκών χρηματοδοτήσεων. Ζήτησε ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος «Α. Τρίτσης» και μίλησε για τις δυσκολίες λήψης αποφάσεων από τις υπηρεσίες λόγω μειωμένου προσωπικού και πληθώρας γραφειοκρατικών προβλημάτων.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΟΑΣΘ: Προσλήψεις σε οδηγούς-Τον Σεπτέμβριο ηλεκτρικά λεωφορεία
Επόμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Βλέποντας το έργο μας θα μας εμπιστευτούν και αυτοί που δεν ήταν υποστηρικτές της ΝΔ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ