Η Συμφωνία της Άνοιξης από την ΚΟΘ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υποδέχεται την άνοιξη, την Παρασκευή 3 Μαρτίου, στις 21.00, με την περίφημη «Συμφωνία της Άνοιξης», το εμβληματικό έργο του Ρόμπερτ Σούμαν που υμνεί τη ζωή και τον έρωτα. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο Κορνήλιος Μιχαηλίδης, ένας από τους κορυφαίους ανερχόμενους Έλληνες αρχιμουσικούς της γενιάς του. Σολίστ η διακεκριμένη πιανίστα Λόλα Τότσιου,

που ερμηνεύει σε πρώτη εκτέλεση στη χώρα μας το κοντσέρτο για πιάνο της Γκαλίνα Ουστβόλσκαγια.

Ο Σούμαν έγραψε την περίφημη ‘Συμφωνία της Άνοιξης’ μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες μέσα σε έναν πρωτόγνωρο δημιουργικό οίστρο που γενεσιουργό αιτία είχε τον έρωτά του για την Κλάρα. Ο συνθέτης το παρομοίασε με τα «μπουμπούκια της άνοιξης που πρόβαλλαν από την ψυχή του και έφερναν μία νέα άνοιξη στη μουσική του» κάνοντας έναν εύστοχο παραλληλισμό με τους στίχους ενός ποιήματος του Adolph Böttger που τον ενέπνευσε για να γράψει τη συμφωνία αυτή.

Το πρόγραμμα ανοίγει με τους πολύχρωμους τσιγγάνικους ‘Χορούς της Γκαλάντα’ του Ούγγρου συνθέτη Ζόλταν Κόνταϊ και συνεχίζεται με το κοντσέρτο για πιάνο, έγχορδα και τύμπανα της Γκαλίνα Ουστβόλσκαγια, το συνθετικό ντεμπούτο της ιδιόρρυθμης δημιουργού, που υποστήριζε πως έγραφε μουσική μόνο μετά από θεία έμπνευση.

Μία συνεργασία της Κ.Ο.Θ. με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στην επιστροφή της Ορχήστρας στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του Μεγάρου.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο«Ιστορίες δύο άκρων» στο Θέατρο Sureal
Επόμενο άρθρο«Της Τέχνης Χρώματα» στην Betsson Hub Art Galleri

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ