Νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Κύπρο ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η τελετή παράδοσης/παραλαβής του Γραφείου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου από τον κ. Μάριο Πελεκάνο στον νέο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη.

Κατά την παραλαβή των καθηκόντων του  ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε: «μακάρι να ήταν οι συνθήκες καλύτερες, να ξεκινούσαμε με πιο ευοίωνες και πιο καλά νέα τη μέρα μας να εκφράσουμε την θλίψη μας για την τραγωδία στην Ελλάδα, τη συμπαράστασή μας , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επικοινωνήσει με τον Πρωθυπουργό για να του εκφράσει τη συμπαράσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θεωρούμε ότι σε μια ευημερούσα κοινωνία ο πολίτης πρέπει να είναι ενημερωμένος, οφείλει να είναι ενημερωμένος και αυτή είναι η αποστολή μας, τόσο εμάς όσο και εσάς των στενότατων συνεργατών μας και των λειτουργών των ΜΜΕ, με τους οποίους θέλουμε να έχουμε μια συνεργασία και διαρκή και ειλικρινή και είμαι σίγουρος θα είναι ωφέλιμη.

Καλοδεχούμενη η κριτική όπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και όπως το έχει αποδείξει, τη θέλουμε, την επιζητούμε, θέλουμε να ακούμε προτάσεις εισηγήσεις, ξεκινάμε σε αυτό το μεγάλο ταξίδι και τη μεγάλη αποστολή γνωρίζοντας ότι αν δουλέψουμε συλλογικά, μόνο να κερδίσουμε έχουμε και μόνο η κοινωνία μπορεί να βγει κερδισμένη.

Ιδιαίτερα σε μια εποχή της πληροφορίας είναι ύψιστη η δική μας συλλογική ευθύνη να παρέχουμε σε όλους τους πολίτες την απαραίτητη πληροφορία έγκυρα και έγκαιρα.

Εκπροσωπώντας και τη Δόξα και τον Βίκτωρα, με τους οποίους θα έχουμε πολύ στενή συνεργασία το επόμενο διάστημα, θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. Η εμπιστοσύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας συνεπάγεται ευθύνη, η ευθύνη συνεπάγεται υπευθυνότητα και η υπευθυνότητα συνεπάγεται πολύ σκληρή δουλειά.

Να είστε βέβαιοι και βέβαιες ότι θα είμαστε ακούραστοι, άοκνοι, θα εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις και ξεκινώντας να πω ότι από όσα ακούσαμε από τον προκάτοχό μας ξεκινάμε πολύ ελπιδοφόρα και πολύ αισιόδοξα ότι το προσωπικό, οι λειτουργοί του ΓΤΠ που θα μας πλαισιώνουν και όσοι είναι στο Προεδρικό και όσοι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια είναι και άξιοι και ικανοί και αυτό τουλάχιστον μας προκαλεί ικανοποίηση και ευελπιστούμε σε μια πολύ παραγωγική θητεία».

Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1984 στην Πάφο. Αποφίτησε από το Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Πάφου και ακολούθως εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία. Είναι κάτοχος πτυχίου Αρχιτέκτονα Μηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακού τίτλου στην Αρχιτεκτονική από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ (UPenn).

Με το πέρας των σπουδών του επέστρεψε Κύπρο όπου και εργάστηκε ως Αρχιτέκτονας Μηχανικός σε Αρχιτεκτονικό γραφείο με έδρα τη Λεμεσό.

Από πολύ μικρή ηλικία αναμείχθηκε με τα κοινά. Πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου του Α’ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου Πάφου. Πρόεδρος της ΦΠΚ Πρωτοπορίας Θεσσαλονίκης το 2008-2009 και εκπρόσωπός της στην ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης. Το 2012 εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Παγκύπρια. Τον Αύγουστο του 2015 εξελέγη Πρόεδρος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού Πάφου, θέση που κατείχε μέχρι τον Μάιο του 2017.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης “Πάφος 2017” και από το 2016 μέχρι τον Αύγουστο του 2022 ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου μέχρι που παραιτήθηκε από την θέση του.

Είναι νυμφευμένος με την Ειρήνη Σοφοκλέους με την οποία έχουν ένα γιο, τον Γιώργο.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΟ Ν. Δένδιας με την Καναδή ομόλογό του στον Ελληνορθόδοξο Ναό στο Μόντρεαλ – Συνάντηση με ομογενειακούς συλλόγους
Επόμενο άρθροΝΔ: Τέσσερις απαντήσεις σε κάποια από τα ψέματα του κ. Τσίπρα, που επανέλαβε τα ψέματα του κ. Σπίρτζη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ