Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων

Δημοσία δαπάνη θα πραγματοποιηθούν οι κηδείες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, όπως αποφάσισαν οι Υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα, με απόφαση του κ. Βορίδη, από την 1η Μαρτίου έως την 3η Μαρτίου 2023 οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας θα κυματίζουν μεσίστιες ενώ αναστέλλεται και κάθε δημόσια εορταστική εκδήλωση, σε εφαρμογή της κήρυξης από τον Πρωθυπουργό τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Σημειώνεται πως ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με το νέο επίσημο απολογισμό από το υπουργείο Υγείας στις 12:25 μμ ο αριθμός των νεκρών ανερχόταν σε 36, ενώ στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν 85 τραυματίες, από τους οποίους οι 53 παραμένουν για νοσηλεία.

Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού επιβατών συνεχίζονται και διεξάγονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Παράλληλα, με απόφαση της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, από τώρα οι σημαίες της Ένωσης μεσίστιες σε όλα τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

«Η Ευρώπη πενθεί με τους Έλληνες» ανέφερε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠαναγιώτης Δουδωνής: «Ο Πρωθυπουργός δεν έχει αναρωτηθεί ποιο είναι το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που έκανε το ρουσφέτι του σταθμάρχη;»
Επόμενο άρθροΣε κλίμα συγκίνησης η μετονομασία της οδού Γαζή σε Άλκη Καμπανού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ