Οι νέες ταινίες που προβάλλονται στις αίθουσες

Στη σκιά του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, αλλά υπό το βαρύ κλίμα της τραγωδίας στα Τέμπη οι νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες.

 

Oι Δυο Όψεις του Ξυραφιού

(Avec amour et acharnement) της Κλερ Ντενί

Οι Ζιλιέτ Μπινός και Βενσάν Λιντόν υποδύονται ένα ζευγάρι που βλέπει τον ισχυρό δεσμό του να κλονίζεται από την επιστροφή του προηγούμενου συντρόφου της Μπινός και άλλοτε κολλητού του Λιντόν –τον οποίο είχε εγκαταλείψει για τον φίλο του. Πώς γίνεται μία παθιασμένη και καθόλου τελματωμένη σχέση, που βασίζεται σε μια αρμονική καθημερινότητα και στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, να “ακυρώνεται” μέσα σε λίγα λεπτά, δίνοντάς τη θέση της στο ψέμα και την προδοσία; Γίνεται να αγαπάς ταυτόχρονα δύο άντρες;

Ένα ερωτικό δράμα με θέμα τα πάθη σε εκκρεμότητα και τα επαναλαμβανόμενα λάθη, με τους δυο σούπερ-σταρ του γαλλικού σινεμά να παίζουν για πρώτη φορά μαζί. Καυτοί πρωταγωνιστές, μουσική Tindersticks και Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

 

Κριντ ΙΙΙ

του Μάικλ Μπι Τζόρνταν

Ο Αντόνις Κριντ έχει κατακτήσει την κορυφή της πυγμαχίας παγκοσμίως και η οικογενειακή του ζωή πηγαίνει περίφημα. Είναι η στιγμή που εμφανίζεται ο Ντέιμιαν, ένας παιδικός φίλος και κάποτε πολλά υποσχόμενος πυγμάχος, που ανυπομονεί να αποδείξει σε όλους ότι του αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία στο ρινγκ. Η σύγκρουση ανάμεσα στους δύο πρώην φίλους είναι κάτι παραπάνω από ένα ματς. Για να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με το παρελθόν, ο Αντόνις πρέπει να ρισκάρει το μέλλον του και να παλέψει με τον Ντέιμιαν, έναν αδίστακτο πυγμάχο που δεν έχει τίποτα να χάσει.

Τρίτη φορά ο Κριντ στο κινηματογραφικό ρινγκ, με τον Μάικλ Μπι Τζόρνταν αυτή τη φορά και στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

 

Cocaine Bear

της Ελίζαμπεθ Μπανκς

Εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία της πτώσης ενός αεροπλάνου που μετέφερε ναρκωτικά το 1985, τη χαμένη κοκαΐνη και τη μαύρη αρκούδα που την έφαγε, αυτή η άγρια μαύρη κωμωδία βρίσκει μια ιδιόρρυθμη ομάδα αστυνομικών, εγκληματιών, τουριστών και εφήβων μαζεμένους σε ένα δάσος στην Τζόρτζια, όπου ένα θηρίο 500 κιλών κατάπιε μια τεράστια ποσότητα κοκαΐνης και βγήκε στο κυνήγι για περισσότερη κοκαΐνη… και αίμα.

Μια πραγματική ιστορία τρόμου γίνεται ξέφρενη κωμωδία στα χέρια τής Ελίζαμπεθ Μπανκς.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο«Κορίτσια» στο θέατρο Αθήναιον
Επόμενο άρθροΟι διασκεδαστές, ο θυμός και τα πραγματικά γεγονότα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ