Η λίμνη Κορώνεια κορυφαία απόδειξη της υποκρισίας της ΝΔ

Στις αρνητικές επιλογές για το φυσικό περιβάλλον και στην ελλιπή διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη επικεντρώνεται, σε άρθρο του στη “Μακεδονία της Κυριακής”, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος.

Σημειώνει τη διαχρονική αδιαφορία των αρμόδιων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) εις βάρος ενός σημαντικού υγροτόπου, της Λίμνης Κορώνειας, την οποία οι γύρω κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Λαγκαδά βλέπουν συνεχώς να υποβαθμίζεται.

Ο Σ. Φάμελλος παρουσιάζει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν στο κλείσιμο του φακέλου της παραπομπής της χώρας που εκκρεμούσε χρόνια στη ΕΕ και επισημαίνει ότι: «Όμως από το 2019 μέχρι και σήμερα όχι μόνο δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος και κανένα έργο προστασίας και αναβάθμισης της λίμνης αλλά σταμάτησαν και  τα δρομολογημένα από το ΣΥΡΙΖΑ έργα».

«Ακόμα και το -επείγον από το 2019- έργο καθαρισμού της ενωτικής τάφρου Κορώνειας-Βόλβης, μέχρι σήμερα εκκρεμεί καθώς η αρμοδιότητα για την εκτέλεσή του και η δημοπράτησή του άλλαξαν 2- 3 φορές».

Στις αρνητικές κυβερνητικές επιλογές συμπεριλαμβάνει και την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κορώνειας και Βόλβης, την εσκεμμένη καθυστέρηση των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ),  και την επιλογή χωροθέτησης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων εντός της Γ ΄Ζώνης Προστασίας της Κορώνειας.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΝομοσχέδιο για την Βία στα Σχολεία
Επόμενο άρθροΠαρέα στα ερτζιανά με την Μαρία Δουρουδή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ