Παναγιώτης Δουδωνής: «Την ίδια ώρα που πέντε μέρες μετά το δυστύχημα ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη δήθεν συγγνώμη, έπεφταν δακρυγόνα στους διαδηλωτές»

Ο Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μίλησε σήμερα στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

Ο κ. Δουδωνής σημείωσε τις κυβερνητικές ευθύνες για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη επισημαίνοντας ότι «έχουμε μία φοβερή τραγωδία και οφείλουμε την αλήθεια. Δέκα μέρες πριν το δυστύχημα, ο κ. Καραμανλής έλεγε ότι διασφαλίζουν την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Έλεγε ότι είναι ντροπή να υποστηρίζει κάποιος ότι δεν είναι ασφαλείς οι σιδηρόδρομοι. Ο κ. Γκόκας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών με πήρε τηλέφωνο από τον τόπο του δυστυχήματος σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και μου είπε: “Τους τα έλεγα, τα έλεγα στον κ. Καραμανλή και απαντούσε με ειρωνείες”. Σας ρωτώ: Όταν ένας Υπουργός λέει ότι διασφαλίζουν την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, διαβεβαιώνει δηλαδή τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο σιδηρόδρομο, τους Έλληνες πολίτες που μπαίνουν μέσα ότι οι σιδηρόδρομοι είναι ασφαλείς και μετά από μία εβδομάδα γίνεται αυτό το τραγικό δυστύχημα, δεν έχει βαρύτατη υποκειμενική πολιτική ευθύνη; Και βγαίνει μετά ο Πρωθυπουργός και λέει ότι υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη που σημαίνει νομικίστικα: «Έτυχε μία στραβή στη βάρδιά μου». Ποια είναι η πολιτική τιμωρία του κ. Καραμανλή για αυτό που έκανε; Ότι παραιτήθηκε από Υπουργός ένα μήνα πριν τις εκλογές; Αυτή είναι η απάντηση της Κυβέρνησης στους γονείς των θυμάτων, στους τραυματίες;»

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στο δήθεν «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας: «Το επιτελικό κράτος δεν έχει ευθύνες; Έχει βάλει έναν τίτλο στην αποτυχία του ο κ. Μητσοτάκης. Ζήτησε συγγνώμη πέντε μέρες μετά. Την ώρα που ζήτησε τη δήθεν συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης, έπεφταν δακρυγόνα στους διαδηλωτές, στις οικογένειες με τα παιδιά τους, που πήγαν να διαμαρτυρηθούν για αυτή την κατάντια. Να μαζεύατε τους γνωστούς-αγνώστους, όχι να πετάτε δακρυγόνα στα παιδάκια που διαδήλωναν» κατέληξε απευθύνοντας το ερώτημα στην παριστάμενη υφυπουργό Μετανάστευσης Σ. Βούλτεψη: «Έχετε καταλάβει τι έχει συμβεί στη χώρα, σε αυτούς τους ανθρώπους, στις οικογένειές τους; Έχετε καταλάβει; Αν είναι δυνατόν.»


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΒήματα προς τα πίσω στην προστασία των ελληνικών δασικών οικοσυστημάτων
Επόμενο άρθροΈ. Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση επιδοτεί την αισχροκέρδεια και διανέμει ανεπαρκή επιδόματα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ