Απαιτείται ένα ισχυρό «σήμα» ότι το «πάρτι» στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας τελείωσε

«Από την πρώτη  στιγμή ανάληψης της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία φάνηκε ότι οι αυξήσεις, ειδικότερα στις τιμές ρεύματος, αποτελούσαν πολιτική της επιλογή. Η ΔΕΗ αντί να επιτελεί το διαχρονικό κοινωφελή, κοινωνικό και αναπτυξιακό της ρόλο μετατράπηκε με επιλογή Μητσοτάκη  σε ακραία  κερδοσκοπική εταιρεία.

Δεν συγκράτησε τις τιμές αλλά έγινε σημαιοφόρος της αισχροκέρδειας. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ότι τους τελευταίους 18 μήνες έχουν αφαιρεθεί από τους καταναλωτές τουλάχιστον 3,5 δισ. ευρώ με ευθύνη και επιλογή Μητσοτάκη. Τα δισεκατομμύρια αυτά έχουν παραχθεί και παράγονται στην πλάτη των καταναλωτών που έχουν πλέον γονατίσει από την ακρίβεια σε όλα τα βασικά καταναλωτικά αγαθά, αλλά και εις βάρος της οικονομίας αφού πρόκειται για χρήματα που έχει «στερηθεί» η αγορά» σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε  για το περιοδικό «Ανάπτυξη» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), στην Εύη Παπαδοσηφάκη.

Ξεκαθαρίζει ότι το «πάρτι» αισχροκέρδειας σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, θα τελειώσει οριστικά αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας μία προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σημειώνει ακόμη ότι αυτό περιλαμβάνει ένα σχέδιο αντιμετώπισης των στρεβλώσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με ενίσχυση του πλουραλισμού της και της διαφάνειας και κυρίως με ενίσχυση του δημόσιου ελέγχου στην ενέργεια και αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας με καθορισμό ανώτατου συντελεστή κέρδους,  επανάκτηση της πλειοψηφίας της ΔΕΗ από το Δημόσιο και ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Ο Σ.Φάμελλος τονίζει στη συνέχεια ότι, σχετικά με την πρόσβαση στο αγαθό της ενέργειας σε προσιτές τιμές, οι ανάγκες νοικοκυριών, ΜΜΕ και μεγάλων επιχειρήσεων συμπίπτουν. «Και αυτό απαιτεί και η βιωσιμότητα της κοινωνίας αλλά και της οικονομίας. Επίσης στο αναπτυξιακό επίπεδο μία ισχυρή πολιτεία με δημοκρατικούς θεσμούς και εργαλεία κράτους δικαίου, όπως είναι ο πολεοδομικός σχεδιασμός, το κτηματολόγιο, η οργάνωση των χρήσεων γης και οι δασικοί χάρτες, δημιουργούν επίσης ξεκάθαρους κανόνες και οφέλη και προκοπή για όλους. Το ίδιο ισχύει και για την πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και σε υπηρεσίες του δημοσίου που οφείλουμε να αποκαταστήσουμε ισοτιμία και διαφάνεια»8

Επισημαίνει τέλος πως: «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει αποδείξει ότι αποτελεί δύναμη σταθερότητας για τη χώρα και έβαλε πλάτη στα δύσκολα μετά τη χρεωκοπία που ζήσαμε την περίοδο των μνημονίων και τα κατάφερε. Έτσι και τώρα. Την επόμενη των εκλογών, με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρώτη δύναμη θα έχουμε μια συμμαχική προοδευτική κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την επόμενη ημέρα σε μια ισχυρή πολιτεία δικαίου για όλους».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑλ. Τσίπρας: Μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει κάθε πρόθεση για ιδιωτικοποίηση του νερού
Επόμενο άρθροΓ. Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει “μονότονα μεγάλα ψέματα” – Το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ