Κ. Μαυρίδης: Αδίσταχτη εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από Τουρκία

Τα όσα βιώνει η Κύπρος εξαιτίας της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία, ανέδειξε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – S&D) με παρέμβασή του σε σχετική συζήτηση με την αρμόδια Επίτροπο I. Γιόχανσον σε κεκλεισμένων θυρών συνεδρία της Πολιτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Στην παρέμβασή του ο κ. Κ. Μαυρίδης ανέφερε αρχικά: «Θα ήθελα να μιλήσω εκ μέρους των κρατών-μελών πρώτης γραμμής στην ΕΕ και να αναφερθώ σε συγκεκριμένα παραδείγματα και αριθμούς. Ομολογώ ο ίδιος ότι, αν δεν προερχόμουν από την Κύπρο, θα φάνταζε αδιανόητη μια τέτοια εκτόξευση των αριθμών και η υπό εξέλιξη ανατροπή της δημογραφίας». Συνεχίζοντας, ο κ. Μαυρίδης εξήγησε ότι «μια πολιτική ομαλής και νόμιμης μετανάστευσης για όσα κράτη-μέλη το επιθυμούν, βάσει των αναγκών τους, καθιστά την μεταναστευτική ροή διαχειρίσιμη. Δεν μπορεί όμως η  μεταναστευτική πολιτική, είτε στο επίπεδο των κρατών-μελών, είτε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, να διαμορφώνεται από μια χώρα εκτός ΕΕ, όπως την Τουρκία».

Όπως επεσήμανε ο Κύπριος Ευρωβουλευτής, «στην περίπτωση της Κύπρου, πάνω από 10% του πληθυσμού στις ελεύθερες περιοχές αποτελείται από μετανάστες και αιτητές ασύλου που εισήλθαν παράνομα. Δεν πρόκειται απλά για παράτυπη μετανάστευση, αλλά για σκόπιμη και οργανωμένη ανατροπή της δημογραφίας, η οποία επιχειρείται από το καθεστώς Ερντογάν. Πάνω από 95% αυτού του αριθμού διοχετεύτηκαν οργανωμένα από την Τουρκία στα κατεχόμενα και ακολούθως στις ελεύθερες περιοχές μέσω της Πράσινης Γραμμής».

Καταλήγοντας ο κ. Μαυρίδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για αδίσταχτη εργαλειοποίηση της μετανάστευσης εις βάρος ενός νησιωτικού κράτους της ΕΕ, της Κύπρου, από το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν. Δεν μπορεί η ΕΕ να επικεντρώνεται στην λεγόμενη «διαχειρίσιμη μετανάστευση» και να παραβλέπει την αδίσταχτη εργαλειοποίηση».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ευθύνης που φέρει για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών»
Επόμενο άρθροΣεισμός 4,4 βαθμών 15 χλμ βόρεια από το χωριό Αετομηλίτσα Ιωαννίνων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ