O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέστη σε τιμητική εκδήλωση για τους Ομνύσαντες τον Όρκο των Αθηνών της 7ης Μαρτίου του 1953

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέστη απόψε σε τιμητική εκδήλωση για τους  Ομνύσαντες τον Όρκο των Αθηνών της 7ης Μαρτίου του 1953.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και συνδιοργανώθηκε από το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης ΕΟΚΑ ’55-’59, τους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ ’55-’59, ΤΟ Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα ’55-’59, το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ, το Ίδρυμα Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, Αθήνα, και το Σπίτι της Κύπρου.

Κατά την εκδήλωση, απένειμε τιμητικές πλακέτες στις οικογένειες των ομνυσάντων τον Όρκο των Αθηνών, ενώ σε χαιρετισμό του είπε, μεταξύ άλλων, ότι το πάθος για ελευθερία «ήταν ασίγαστο μεταξύ των Ελλήνων της Κύπρου.

Και αφού το πανανθρώπινο αίτημά τους για ελευθερία δεν ικανοποιούνταν από την αποικιακή Αυτοκρατορία, και αφού εξάντλησαν όλους τους ειρηνικούς τρόπους διεκδίκησης, είχε αρχίσει πια να διαφαίνεται ως αναπόφευκτη επιλογή, η προσφυγή στα όπλα για αποτίναξη του βρετανικού ζυγού.

Η συνάντηση της 7ης Μαρτίου 1953 και ο όρκος των 12 σήμαναν, όπως και η δημιουργία της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, την επιλογή του ένοπλου εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα και την μετέπειτα σύσταση της ΕΟΚΑ».

Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, ο Πρόεδρος του ΣΙΜΑΕ κ. Ανδρέας Μαϊμαρίδης, το μέλος του ΔΣ του ΣΙΜΑΕ κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ ’55-’59 κ. Χάρης Αλεξάνδρου.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕρντογάν: Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου Θεού θέλοντος
Επόμενο άρθροΠρόεδρος ομοσπονδίας σιδηροδρομικών: Νεκροί οκτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ στη σύγκρουση τρένων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ