Δ. Κουτσούμπας: «Να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο» στη διερεύνηση των ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη

koutsoumpas-vouli

«Έπρεπε να συμβεί το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη για να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να ξεκινήσει η αναζήτηση ευθυνών», τόνισε από την Καβάλα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, o οποίος επισήμανε την ανάγκη «να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο» στη διερεύνηση των ευθυνών.

Ο κ. Κουτσούμπας συμμετείχε και μίλησε στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης και απευθυνόμενος σε πρώην εργαζομένους των πετρελαίων που συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας τους υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ στη Βουλή είχε «προειδοποιήσει εδώ και μήνες για να σοβαρό δυστύχημα στο σιδηρόδρομο αλλά και σε άλλους κλάδους που σχετίζονται με τις συγκοινωνίες, όπως είχαν προειδοποιήσει και κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι αυτών των κλάδων, αλλά ποιος τους άκουγε;».

«Τώρα», συνέχισε, «πρέπει να παρθούν μέτρα, πρέπει να φτάσει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο. Και δυστυχώς κρύβουν τις ευθύνες. Τώρα μιλάνε όλοι, όλα τα πολιτικά κόμματα για διαχρονικές ευθύνες, ότι έχουν ευθύνες, ζητάνε συγγνώμη. Αλλά, ξέρετε, από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο, λέει ο ελληνικός λαός κι έχει απόλυτα δίκιο. Διότι δεν πάνε να εξηγήσουν ποιες είναι οι ευθύνες, ποιες είναι οι αιτίες. Βλέπουν μόνο την ευθύνη του σταθμάρχη, όχι ότι δεν έχει ευθύνη ο καθένας και προσωπική ευθύνη και προσωπικά λάθη κι αδυναμίες κι ελλείψεις και διάφορα που γίνονται, χωρίς πιστοποιήσεις, χωρίς ειδίκευση».

Ο κ. Κουτσούμπας αναρωτήθηκε ακόμα «ποιος φταίει για όλη αυτή την κατάσταση; Ποιος τα δημιουργεί αυτά; Ποιος δημιουργεί ελλείψεις σε προσωπικό; Ποιος δημιουργεί ελλείψεις σε ηλεκτροδότηση, σε σηματοδοτήσεις; Ποιος δημιουργεί ελλείψεις στο να δίνονται σε εταιρείες αβέρτα, ή να υπάρχει απ’ την άλλη μεριά ένα κράτος παρωχημένο, καταστροφικό, εχθρικό για το λαό και τους εργαζόμενους; Σ’ αυτά δεν απαντάνε, διότι αυτοί τα διαχειρίστηκαν, αυτοί τα έφτιαξαν, αυτοί ψήφισαν τους νόμους και οι σύμμαχοί τους στην ΕΕ. Αυτή είναι η κατεύθυνση και η γραμμή δυστυχώς».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σε δηλώσεις του λίγο νωρίτερα, κατά την άφιξή του στο χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης τόνισε ότι «ο εκσυγχρονισμός που αναζητά ο ελληνικός λαός και η νεολαία είναι η ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Δεν είναι ο εκσυγχρονισμός της συντεχνίας των ιδιωτικών εταιρειών, των επενδυτών, των μεγαλοεργολάβων του κέρδους, της αρπαχτής και της ρεμούλας, που υπηρέτησαν η σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις οδηγώντας τον ελληνικό λαό στις ματωμένες ράγες του ολέθρου. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι απεργιακές συγκεντρώσεις είναι μεγάλες σε όλη την Ελλάδα, δυνατός λαός, δυνατό εργατικό κίνημα, δυνατό το ΚΚΕ».

Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν δεκάδες σωματεία και τοπικοί φορείς της Καβάλας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ δυναμική ήταν η συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων και των σχολείων της πόλης.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ συνομίλησε με απεργούς και εκπροσώπους φορέων ενώ είχε σύντομη συζήτηση με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στα πετρέλαια. Το απόγευμα ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει στην πόλη της Κομοτηνής, στη συγκέντρωση που διοργανώνει στο μέγαρο μουσικής η Επιτροπή περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο σεβασμός στα θύματα προϋποθέτει σεβασμό στην αλήθεια»
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να αντιμετωπίζουν τις παθογένειες, όχι για να τις διαιωνίζουν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ