Επιτυχημένη συμμετοχή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε εκδήλωση/ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Θεσσαλονίκη

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση/ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού «4 Διαφορετικές Επιλογές Σπουδών πέρα από τις Πανελλήνιες» με τη συμμετοχή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την «EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας». Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, 11 Μαρτίου, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α). του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Επιπρόσθετα πέραν του Ε.Α.Π., σημαντική υπήρξε η συνδρομή των συμμετεχόντων φορέων, όπως της Πρεσβείας του Καναδά, του Μητροπολιτικού Κολλεγίου & του De Montfort University International College, οι οποίοι διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και επέλυσαν όλους τους προβληματισμούς του.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, αναδείχθηκε ένα εύρος ξεχωριστών δυνατοτήτων σπουδών και καριέρας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, πέρα από αυτές που προσφέρονται μέσω της απαιτητικής διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων.  Συγκεκριμένα, αναπτύχθηκαν τα ακόλουθα θεματικά πεδία:

  1. Οι δυνατότητες της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην Ελλάδα (Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Πρόεδρος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου & Γεώργιος Κουλαουζίδης, Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π.)
  2. Τα σημαντικά σημεία για την ορθή επιλογή σπουδών και επαγγέλματος (Δρ. Παναγιώτης Παππάς, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας)
  3. Καινοτόμες εξειδικεύσεις με συγκριτικά πλεονεκτήματα στην αγορά εργασίας (Δημήτρης Νίκου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας)
  4. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις προοπτικές σπουδών αλλά και απασχόλησης στον Καναδά (Neil Swain, Εμπορικός Ακόλουθος Πρεσβεία Καναδά)
  5. Οι Προοπτικές της Ιδιωτικής Μεταδευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δρ. Βαγγέλης Κονταξάκης, Διευθυντής του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου)
  6. Οι αλλαγές στις σπουδές στη Μ. Βρετανία μετά το Brexit (Γιώργος Κιτσολέρης, Assistant Head of Business & IFY Programme Leader – DMUIC)

Εξίσου πρόσφορη υπήρξε η συμβολή των χορηγών επικοινωνίας, GR Times, Voria.gr & V- Woman, Skywalker & paideia-ergasia, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν δίχως δεύτερη σκέψη στο κάλεσμα να επικοινωνήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκδήλωση.

Επισημαίνεται πως το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) υποστηρίζει ένθερμα και συμμετέχει σε σχετικές δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Βελόπουλος: Κάποιοι σε αυτή τη χώρα πρέπει κάποια στιγμή να πληρώσουν
Επόμενο άρθροΗ Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον τόπο της τραγωδίας με το σιδηροδρομικό δυστύχημα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ