Γενική απεργία σήμερα σε όλη τη χώρα

Τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις και αρκετές προσυγκεντρώσεις περιλαμβάνουν οι σημερινές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, μετά την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Για τις 11:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου καλούν εργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, ενώσεις γονέων και φοιτητικοί σύλλογοι. Ωστόσο, ήδη από τις 10:30, θα λάβουν χώρα τέσσερις προσυγκεντρώσεις που θα κατευθυνθούν στο σημείο. Συγκεκριμένα:

-επί της Τσιμισκή με Αριστοτέλους, σωματεία στον κλάδο του Εμπορίου, του Επισιτισμού, του Τουρισμού και των Υπηρεσιών

-στην πλατεία Άθωνος σωματεία στον κλάδο των Κατασκευών, των Μεταφορών, των Τροφίμων, της Χημικής Βιομηχανίας, της Ενέργειας και λοιπών σωματείων του ιδιωτικού Τομέα

-στη συμβολή των οδών Καρόλου Ντηλ και Ερμού σωματεία στον κλάδο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών και

-στην πλατεία Αγίας Σοφίας σωματεία στον Κλάδο της Υγείας, των Εκπαιδευτικών, του Δημοσίου, Φοιτητικοί Σύλλογοι. «Οι ζωές μας δεν είναι κόστος – Οι ζωές μας έχουν αξία», τονίζουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους.

Στις 10:00 κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και φοιτητικοί σύλλογοι καλούν στην Καμάρα, με σκοπό να κατευθυνθούν στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου. Αναρχικές συλλογικότητες και σωματεία βάσης καλούν σε συγκέντρωση στο ίδιο μέρος στις 10:30.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση στις 11:30 στον ΟΣΕ, με σύνθημα «Ακούστε τις φωνές». Στο ίδιο σημείο θα βρεθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης όπως και η νεολαία του. Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει μεταξύ άλλων ότι «ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο και τα σωματεία τους, που αγωνίζονται ενάντια στην απαξίωση και τη διάλυση του ΟΣΕ, και προειδοποιούσαν επί μήνες την κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με τους κινδύνους που υπήρχαν για την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών». Κάλεσμα για την ίδια συγκέντρωση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ το ΜέΡΑ25 και η ΛΑΕ-ΑΑ καλούν σε προσυγκέντρωση στη συμβολή των οδών Εγνατία με Αριστοτέλους στις 10:30 και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στη συγκέντρωση του ΟΣΕ.

Από την πλευρά του το ΕΚΘ στην ανακοίνωση-κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση σημειώνει πως «οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της χώρας, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες, οι μαθητές αναζητούν άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις για τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή από 57 συνανθρώπους μας. Τη θλίψη διαδέχτηκε η οργή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών σε όλη τη χώρα που βγήκαν στους δρόμους ζητώντας απαντήσεις, διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών από τη Δικαιοσύνη. Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Το Εργατικό Κίνημα της πόλης θα είναι και αυτή τη φορά στην πρώτη γραμμή του αγώνα».

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν σήμερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ καθώς οι εργαζόμενοί του θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία.

Συγκεκριμένα, θα κινούνται 50 λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας από την αρχή της βάρδιας έως το τέλος της. Παράλληλα, κανονικά θα εκτελούν τα δρομολόγια τα νυχτερινά λεωφορεία του αεροδρομίου αλλά και η υπηρεσία μετακίνησης των ΑΜΕΑ.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚύπρος: Αναλαμβάνει και επίσημα καθήκοντα σήμερα η νέα κυβέρνηση Χριστοδουλίδη
Επόμενο άρθροΑναβάλλεται για 9-12 Μαρτίου η AgroThessaly μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ