Κ. Χατζηδάκης: Η αύξηση του κατώτατου μισθού κατέστη εφικτή, λόγω της θετικής πορείας των τελευταίων 4 ετών

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, δηλώνει ότι η σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Απριλίου 2023 στηρίζει το εισόδημα των εργαζομένων, χωρίς να υπερβαίνει τις αντοχές των επιχειρήσεων.

Όπως υποστηρίζει, «η αύξηση αυτή κατέστη εφικτή, επειδή προηγήθηκε, παρά τις δυσκολίες, η θετική πορεία των τελευταίων τεσσάρων ετών, με την ανάπτυξη της οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών. Αποτελέσματα τα οποία, με τη σειρά τους, επιτεύχθηκαν, γιατί υπήρξε κυβερνητική σταθερότητα, σοβαρότητα και θετικό κλίμα στην οικονομία, μειώθηκαν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές και απλουστεύθηκε η αδειοδότηση των επιχειρήσεων».

«Έτσι, προασπίζεται η κυβέρνηση τα συμφέροντα των εργαζόμενων. Με πράξεις και όχι με λόγια και ανέξοδες υποσχέσεις, όπως αυτές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, που πρότεινε υψηλότερο κατώτατο μισθό ακόμη και από αυτόν που εισηγήθηκε η ΓΣΕΕ!» σχολιάζει ο κ. Χατζηδάκης και υπογραμμίζει ότι κεντρικός στόχος της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η περαιτέρω βελτίωση της θέσης των εργαζομένων με αύξηση των αποδοχών και μείωση της ανεργίας.

Με τις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας τονίζει ότι, χωρίς τις προϋποθέσεις που αποκατέστησαν την εμπιστοσύνη στην οικονομία, η θετική πορεία δεν μπορεί να συνεχιστεί. «Αντίθετα», όπως σημειώνει, «θα ανακύψουν και πάλι προβλήματα, που αντιμετωπίσαμε τα προηγούμενα χρόνια και για τα οποία χρειάστηκε η λήψη επώδυνων αποφάσεων». «Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα επιλέξουν την επιστροφή στα προβλήματα του χθες, αλλά τη συνέχιση της ανάπτυξης με ουσιαστικό μέρισμα για τους εργαζόμενους» αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Γεραπετρίτης για τα ψέματα και τη συγκάλυψη ευθυνών
Επόμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία των παιδιών στα Τέμπη είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ