Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας

Τη σπουδαιότερη και δημοφιλέστερη υψίφωνο στην ιστορία του λυρικού θεάτρου, τη Μαρία Κάλλας τιμά ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας μία συναυλία – φόρο τιμής στην «απόλυτη ντίβα» της όπερας, την Κυριακή 26/3, στις 21.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Χάρη Ηλιάδη και με τη σύμπραξη δύο διακεκριμένων λυρικών τραγουδιστριών, θα παρουσιάσει αποσπάσματα από όπερες, το μεγάλο ρεπερτόριο που σημάδεψε με τις θεϊκές ερμηνείες της η Μαρία Κάλλας.

 

Οι δύο σοπράνο, Μυρσίνη Μαργαρίτη και Μαρία Κωστράκη, θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα από όπερες των Charles Gounod, Gioachino Rossini, Giacomo Puccini, W.A. Mozart, Jacques Offenbach και Jules Massenet.

 

«Η Μαρία Κάλλας βρίσκεται στο Πάνθεον των προσωπικοτήτων που επηρέασαν καθοριστικά τον κόσμο και την τέχνη και μέχρι σήμερα συνεχίζει να εμπνέει πολλούς καλλιτέχνες. Με αξεπέραστες ερμηνείες και τεχνική που άφηνε άφωνους ειδικούς και κοινό, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην ιστορία του λυρικού θεάτρου» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

 

Ο εορτασμός των 100 ετών από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας έχει ενταχθεί  στον κατάλογο επετείων της UNESCO για το 2023. Στον ετήσιο κατάλογο περιλαμβάνονται προσωπικότητες, τις οποίες η UNESCO τιμά για τη συμβολή στην ανάπτυξη της Επιστήμης, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και της Επικοινωνίας, με σκοπό την αναγνώριση και την προβολή της οικουμενικής διάστασης και σημασίας τους.

 

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση Ορχήστρας:  Χάρης Ηλιάδης

 

Σολίστ: Μυρσίνη Μαργαρίτη, σοπράνο

Μαρία Κωστράκη, σοπράνο

 

Αποσπάσματα από τις όπερες:   Romeo and Juliet Charles Gounod

Othello Gioachino Rossini

La bohème Giacomo Puccini

Don Giovanni W.A. Mozart

Le nozze di Figaro W.A. Mozart

La clemenza di Tito W.A. Mozart

Τα παραμύθια του Χόφμαν  Jacques Offenbach

Turandot Giacomo Puccini

Le Cid Jules Massenet


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΆ. Σκέρτσος: Η κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της, οι αμαρτίες είναι διαχρονικές
Επόμενο άρθροΣε εφέτη ανακριτή η έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη – Η Οικονομική Εισαγγελία θα διερευνήσει τις καθυστερήσεις στα έργα αναβάθμισης του δικτύου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ