Κύκλος διαλέξεων της Φιλοσοφικής Ακαδημίας στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το εργαστήριο της Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ερευνητικό Κέντρο Βιοπολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου εγκαινιάζουν το 2023 το νέο κύκλο διαλέξεων της Φιλοσοφικής Ακαδημίας. 

Σημαντικοί πνευματικοί άνθρωποι-φιλόσοφοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες- ανοίγουν τη σκέψη τους στο κοινό της Θεσσαλονίκης και συζητούν μαζί του τα προβλήματα της ύπαρξης ,της κοινωνίας και της δημιουργίας στο πλαίσιο ενός τεχνολογημένου κόσμου , όπου η ειρήνη συνεχίζει να είναι το πρώτο ζητούμενο. Τη στιγμή που η ελευθερία του ανθρώπου δοκιμάζεται από την κυριαρχία των λίγων και την αδράνεια των πολλών, η ακαδημαϊκή κοινότητα προσκαλεί σε έναν ουσιαστικό διάλογο ανάμεσα στον βαθύτερο εαυτό μας και την εξωτερική μας πράξη .

Συντονίζει ο Παναγιώτης Δόικος , Αναπληρωτής καθηγητής της Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ 

4η Διάλεξη: Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 Ώρα Έναρξης: 19:00
Ομιλητής: Δημήτρης I. Μπρούχος Ποιητής

Θέμα ομιλίας :  “Διαχείριση εαυτού και αναθρώσκουσες λέξεις – Η περιπέτεια της γραφής …” 

Ο ποιητής Δημήτρης Ι. Μπρούχος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Συμπλήρωσε 45 χρόνια (1977-2022) παρουσίας στα Ελληνικά Γράμματα, έχοντας καταθέσει 25 ποιητικά βιβλία και έχοντας γράψει λιμπρέτα για όπερες, ορατόρια, καντάτες, ραψωδίες, ωδές και ύμνους, σε πολλά μάλιστα υπογράφει ο ίδιος και τη μουσική σύνθεση.

Στίχοι του μελοποιήθηκαν από γνωστούς συνθέτες και ερμηνεύτηκαν από δημοφιλείς τραγουδιστές. Έγραψε τους στίχους των τραγουδιών της βραβευμένης σειράς της ΝΕΤ «Τα παιδιά της Νιόβης», του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη, σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη και μουσική Μίμη Πλέσσα. Βραβεύτηκε κατ’ επανάληψη στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης.

Για την προσφορά του, έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις.-

Ακολουθεί συζήτηση με το κοινό. 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:

Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Εργαστήριο της Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Ερευνητικό Κέντρο Βιοπολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ και την Μαρία Δόικου, υπεύθυνη της εκπομπής «De profundis” της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης (TV100)

Προηγούμενο άρθροΤελετή δωρεάς θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Βατικανό
Επόμενο άρθροECONOMIST – Θ. Πλεύρης: Προτεραιότητα η πρόληψη για τον καρκίνο τα επόμενα χρόνια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ