Μάκης Βορίδης: “Έτοιμο το Υπουργείο Εσωτερικών για Εκλογές” – Ο Υπουργός εγκαινίασε τα Γραφείου Συνήγορου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη

«Το Υπουργείο των Εσωτερικών είμαι πάντα έτοιμο να διεξάγει εκλογές» δήλωσε ο Μάκης Βορίδης από τη Θεσσαλονίκη όπου παραυρέθηκε σήμερα για να εγκαινιάσει το Γραφείο Συνήγορου του Πολίτη. Ο κ. Βορίδης είπε ότι, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξή του ο πρωθυπουργός, οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο.

Σε ερώτηση για το πολιτικό κόστος μετά το δυστύχημα των Τεμπών, ο κ. Βορίδης είπε: «Είναι απολύτως προφανές ότι υπάρχει ένα δημοσκοπικό κόστος εξαιτίας αυτού του τραγικού περιστατικού, αλλά νομίζω ότι η έμφαση δεν μπορεί να δίνεται σε αυτό. Είναι μια συνέπεια η οποία απλώς αποτυπώνεται στις μετρήσεις. Θεωρώ ότι στην πορεία προς τις εκλογές θα μιλήσουμε για πολύ περισσότερα πράγματα που αφορούν τη χώρα και τον πολίτη προκειμένου να αποφασίσει ο λαός».

Τα εγκαίνια για το Γραφείο του Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν εντός του χώρου της ΔΕΘ, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδης, του Υφυπουργού Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, και του Προέδρου της HELEXPO-ΔΕΘ Τάσου Τζήκα.

 Ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε σχετικά: “Εγκαινιάζουμε σήμερα το Γραφείο Συνηγόρου του Πολίτη και νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε την υποδομή προκειμένου να εκτελέσει με αποτελεσματικό τρόπο το έργο το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Για το υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση η γνώμη του Συνηγόρου του Πολίτη είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Κατευθύνει και διευκολύνει σε μια σειρά ζητημάτων τις σχέσεις της εκτελεστικής εξουσίας με τους πολίτες”.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε: “Είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση μέσα από την οποία ουσιαστικά απαντώνται οι προκλήσεις που αφορούν την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και ενισχύεται η δράση του σημαντικού αυτού οργάνου. Σε κάθε περίπτωση δίνει και μια άλλη υπόσταση στον ίδιο τον θεσμό από τη στιγμή που έρχεται και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη”.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε:  “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινά τη λειτουργία του στη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα πρώτα βήματα της διοίκησής μας ως δήμος Θεσσαλονίκης ήταν να προχωρήσει στην εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη”.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε “Μέσα από τα παράπονα και τους προβληματισμούς των πολιτών ο Συνήγορος του Πολίτη θα μπορεί να παρεμβαίνει εκεί που χρειάζεται με σχετικές προτάσεις στη δημόσια διοίκηση. Είναι ένας θεσμός που έρχεται να συμπληρώσει τον θεσμό της Περιφέρειας, τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, και πραγματικά έχουμε δει πόση σημαντική βελτίωση υπάρχει στη διοίκηση”.

Ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης επισήμανε:

“Είναι μια σημαντική ευκαιρία για εμάς η εγκατάσταση του γραφείου στη Θεσσαλονίκη για να αναδείξουμε το σύνολο των δράσεων. Η Θεσσαλονίκη θα είναι η δεύτερη βάση μας. Οι Συνήγοροι που θα ακολουθήσουν εμένα, αλλά και εγώ, θα αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία, θα την εμπλουτίσουμε ώστε να γίνει πραγματικά μια βάση η οποία θα εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πολιτών της Βορείου Ελλάδας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση αυτή τη στιγμή να μην έχουμε επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με ούτε ένα ευρώ, ωστόσο θα χρειαστούμε την υποστήριξη της πολιτείας όχι μόνο για να εδραιωθεί το γραφείο αλλά και για να μεγαλώσει”.

Το Γραφείο του Συνήγορου του Πολίτη θα λειτουργεί εντός της ΔΕΘ και θα ανοίξει επίσημα τις πύλες του την προσεχή Δευτέρα.  


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Πορεία προς τον ΟΣΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη – Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους
Επόμενο άρθροΤο χρηματοδοτικό τοπίο της ΕΕ να γίνει πιο απλό, ζητεί το ΕΕΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ