Οριστικοποίηση συμφωνιών της «Θετικής Ατζέντας» δρομολόγησε η συνάντηση υφυπ. Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας

Οι υφυπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, και της Τουρκίας, πρέσβης Burak Akçapar, συναντήθηκαν σήμερα στην Άγκυρα, για τον τέταρτο γύρο συζητήσεων επί του Κοινού Σχεδίου Δράσης στο πλαίσιο της Θετικής Ατζέντας μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, έγινε αναλυτική ενημέρωση για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις 25 θεματικές της Θετικής Ατζέντας, όπως η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, των ναυτιλιακών υποθέσεων, των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και του περιβάλλοντος. Σημειώθηκε ότι πολλά θέματα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία, ενώ έχει επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος σε αρκετά άλλα.

Η συνάντηση έθεσε, επίσης, το πλαίσιο για την οριστικοποίηση σχετικών συμφωνιών που θα μπορούσαν να υπογραφούν κατά την επόμενη συνάντηση υψηλού επιπέδου.

Δεδομένης της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί σε αυτήν τη δυναμική και διαρκή διαδικασία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διερευνήσουν πρόσθετα πεδία συνεργασίας στο πλαίσιο της Θετικής Ατζέντας, όπως υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Προηγούμενο άρθροΔ. Κουτσούμπας: Ένα μεγάλο κομμάτι των νέων μπορεί να σωθεί αν συναντηθεί με την αγωνιστική μορφή του ταξικού θυμού και τις ιδέες της κοινωνικής δημιουργίας ενός νέου κόσμου
Επόμενο άρθροΡ. Σβίγκου: Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η απαξίωση του σιδηροδρομικού δικτύου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ