Στήνουν αμυντικό δόγμα Γιωργάλλας – Παναγιωτόπουλος

Τι λέχθηκε στην πρώτη τους συνάντηση των δυο Υπουργών στην Ελλάδα

Η πρόσφατη απόφαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της Ελλάδος για σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Διακυβερνητικής Συνεργασίας αποτελεί σημαντικό βήμα ενίσχυσης και της συνεργασίας στην άμυνα.

Ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας συναντήθηκε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στην Αθήνα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και συζήτησαν την ενίσχυση των δομών διαβούλευσης επί θεμάτων αμυντικής πολιτικής, διακρατικών συνεργασιών και συντονισμού για τον καθορισμό κοινών στόχων και στρατηγικής σε σοβαρά ζητήματα.

Επίσης συζητήθηκε η  πορεία εξέλιξης των  τριμερών σχημάτων συνεργασίας, την τετραμερή πρωτοβουλία με τη Γαλλία και την Ιταλία και θέσαμε τους κοινούς μας στόχους για κάθε μια εξ’ αυτών. Οι χώρες μας αποτελούν ελκυστικούς εταίρους για αμυντική συνεργασία και τούτο οφείλεται στην πολιτική εξωστρέφειας και αυτοπεποίθησης που εκπέμπουν Κύπρος και Ελλάδα. 

Στα θέματα συνεργασίας στο πλαίσιο της Ε.Ε., διαπιστώθηκε το ιδιαίτερο ψηλό επίπεδο συνεργασίας σε τομείς ανάπτυξης ευρωπαϊκών δυνατοτήτων, μέσω των προγραμμάτων της μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας PESCO και του Ευρωπαϊκου Ταμείου Άμυνας. Θα συνεχιστεί  αυτή η πορεία εκμεταλλευόμενοι νέες προοπτικές που διανοίγονται, τόσο από το πρόγραμμα κοινής προμήθειας στρατιωτικού υλικού, όσο και από αναδυόμενα θέματα, όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στον τομέα της άμυνας και της ενεργειακής βιωσιμότητας των ενόπλων δυνάμεων.

 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕντοπίστηκε «εργοστάσιο» λαθραίων τσιγάρων στο Λάκκωμα Χαλκιδικής
Επόμενο άρθροΔιαμαρτυρία κατά της ομιλίας Τατάρ στο King’s College

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ